Gündem

Emeklilere 3 bin TL ikramiyeyi de içeren teklif kabul edildi

TBMM Adalet Komisyonu, Ceza Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 669 Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair kanun Teklifi’ni onayladı. Bu teklif, emeklilere yönelik önemli düzenlemeler içeriyor ve içinde 3 bin TL bayram ikramiyesi de bulunuyor.

Kanun yoluna başvuru süreleri düzenlenecek

Teklifin kabul edilmesiyle birlikte, kanun yoluna başvuru süreleri gün yerine hafta olarak düzenlenecek. Ayrıca, suçlarla daha etkin mücadele kapsamında bir güne karşılık gelen adli para cezalarının alt ve üst sınırlarında artış yapılacak.

Tazminat komisyonunun görev tanımı yeniden belirlenecek

Teklifle Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Tazminat Komisyonunun görev tanımı da yeniden düzenleniyor. Bu değişiklikler, adalet sisteminin daha etkin ve verimli çalışmasını sağlamayı amaçlıyor.

Kişisel verilerin korunması konusunda değişiklikler

Teklifle ayrıca, kişisel verilerin korunması konusunda özel nitelikli kişi verilerinin işlenme şartları ve yurt dışına aktarımıyla ilgili düzenlemeler yapılıyor. Bu düzenlemeler, kişisel verilerin daha güvenli bir şekilde işlenmesini ve aktarılmasını hedefliyor.

Emeklilere bayram ikramiyesi 3 bin TL olacak

En dikkat çekici düzenlemelerden biri ise emeklilere bayram ikramiyesinin 3 bin TL’ye çıkarılması öngörülüyor. Bu adım, emeklilerin maddi olarak daha iyi bir konuma gelmelerini amaçlıyor.