Editörün SeçtikleriEkonomiManşet

Emeklilere 6.000 TL ikramiye verilecek! Resmen onaylandı: İşte ödeme tarih ve tablosu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu mitinginde yılda 2 kez ödenen emekli bayram ikramiyesine yüzde 50 zam yapıldığını açıkladı. Bu zamla birlikte emeklilere toplamda 6 bin TL ödeme yapılacak.

Bayram İkramiyesine Yapılan Zam Oranı ve Toplam Ödeme Miktarı

Emekli bayram ikramiyeleri, daha önce 2 bin TL olarak belirlenmişti. Yapılan yüzde 50 zamla birlikte bu miktar 3 bin TL’ye çıkarıldı. Bu şekilde emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda toplamda 6 bin TL ikramiye ödemesi yapılacak.

Yargı Paketi ve 43 Maddelik Yasa Teklifi: Emekli İkramiyesi Kanunlaştırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı zam haberini içeren teklif, TBMM Başkanlığı’na sunulan 8. Yargı Paketi içerisinde yer alıyor. AK Parti’nin Meclis’e sunduğu 43 maddelik yargı paketi, gelecek hafta Adalet Komisyonu’nda ele alınacak. Emekli ikramiyesinin de yer aldığı bu teklif, yerel seçimler öncesi Mart ayından önce Meclis’te kanunlaştırılacak.

EYT’den emekli olanlar, eski emekli ya da ikramiye ödemesi öncesinde emeklilik için dilekçesini verenler de zamlı emekli ikramiyesinden faydalanacak. Maaşını tam olarak hak eden tüm emekliler, 3 bin TL oranında emekli ikramiyesini alacak.

Zam Oranlarına Göre Dul ve Yetimlere Yapılacak Ödemeler

Emekli maaşının yüzde 75’ini hak eden dul ve yetimlere 2.250 TL, yüzde 50’sini hak edenlere 1.500 TL, yüzde 25’ini hak edenlere ise 750 TL ödeme yapılacak.

Milyonlarca emekli, zamlı bayram ikramiyesinin ne zaman ödeneceğini merak ediyor. Ramazan Bayramı bu yıl 10-11-12 Nisan tarihlerinde olacak. İlk bayram ikramiyesinin 9 Nisan tarihinden önce ödenmesi gerekiyor. Kurban Bayramı ise 16-17-18-19 Haziran’da gerçekleşecek ve bayram ikramiyesinin 15 Haziran’dan önce ödenmesi planlanıyor.