Editörün SeçtikleriEkonomi

Emeklilere bayram ikramiyesi erken mi ödeniyor? Az önce belli oldu

Kurban Bayramı öncesi emeklilerin heyecanla beklediği ikramiyelerin ödeme tarihleri henüz netlik kazanmadığı belirtilerek Cumhurbaşkanı’nın duyurusuna göre ikramiyelerde %50’lik bir artış yaşandı ve miktarları 3 bin lira olarak belirlendipği hatırlanıyor. Bununla beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın takvimine göre her yıl düzenlenen emekli bayram ikramiyeleri için kesin bir ödeme tarihi henüz açıklanmadığa da aktarıldı.

Konu ile ilgili olarak geçen yıl Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi, bu yılın Kurban Bayramı’nda da emekli ikramiyeleri büyük bir merakla beklendiğibelirtilirklen ödeme günlerinin netleşmesi için resmi bir açıklama yapılmadığından netlkik kazanmadığı ifade edildi. Geçen yıl Ramazan Bayramı’nda ikramiyelerin ödeme tarihleri 10 Nisan’da başlamış, 2 Nisan’dan itibaren ödemeler yapılmıştı ve bu yılın beklentisi de ödemelerin Kurban Bayramı öncesi gerçekleşmesi yönünde olduğu paylaşıldı.

TOPLAM 6 BİN LİRA ÖDENİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurusuna göre, emeklilerin bayram ikramiyelerine %50 oranında bir zam yapıldı ve miktarları 3 bin liraya yükseltildiği ve iki dini bayramda toplamda 6 bin lira ödeme yapılacağı anlamına gelirken emeklinin bir nebze de olsa rahatlamasının hedeflendiği paylaşıldı. Emekli bayram ikramiyeleri, maaşların yatırıldığı banka hesaplarına aktarılacak. Emekliler, ödemeleri e-Devlet üzerinden de kontrol edebilecekler.

ANLIK HABERDAR EDECEĞİZ

Kurban Bayramı’nın 1. günü 16 Haziran Pazar’a denk gelirken ardından sırasıyla 17 Haziran Pazartesi, 18 Haziran Salı ve 19 Haziran Çarşamba günleri takip edeceği ifade edildi. Bu noktada ödeme tarihleri netleşmediği için, emeklilerin sabırsızlıkla beklediği günler arasında resmi bir duyuru yapılması beklendiği de gündemde.

Bu konu hakkında net bir açıklama yapıldığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.