Editörün SeçtikleriEkonomi

Emeklilere ek zam sonrası bir müjde daha! Tüm emekliler için tamamen ücretsiz oldu

Türkiye’de son yıllarda yaşanan ekonomik kriz, özellikle emekliler üzerinde büyük bir yük oluşturduğu belirtilerek yıllar süren yanlış ekonomi politikaları ve artan enflasyon, emekli maaşlarının alım gücünü giderek azalttığı ifade edildi. Bu durum, özellikle düşük maaş alan emeklilerin yaşam standartlarını olumsuz etkilediği vurgulanarak ay sonunu getirmekte büyük zorluklar yaşamalarına neden olduğu paylaşıldı.

TAMAMEN ÜCRETSİZ OLDU

Son zamanlarda Türkiye’deki yerel yönetimler, ekonomik zorluklarla mücadelede emeklilere destek olacak çeşitli adımlar atmaya başladıkları belirtilerek bu kapsamda Karabük Belediyesi, emekliler için önemli bir adım atarak toplu taşıma ve su kullanımını ücretsiz hale getirdiği ifade edildi. Karabük Belediye Meclisi tarafından onaylanan bu karar, emeklilerin ekonomik sıkıntılarını hafifletmeyi amaçladığı fiade edilerek ek maliyetlerden kurtulma imkanı sağlandığı vurgulandı.

BÜYÜK DESTEK VERİLİYOR

Akarayakıt fiyatlarının sürekli arttığı bir dönemde, Karabük Belediyesi tarafından alınan bu karar, emeklilerin yaşam kalitesini artırmak için önemli bir adım olarak değerlendirildiği belirtilerek artık Karabük’teki emekliler, toplu taşıma araçlarından ve su kullanımından ücretsiz olarak faydalanabilecekleri paylaşıldı.