Emeklilere yönelik müjdeli haber SGK tarafından açıklandı. İstenen şartlar karşılandığı anda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan kaplıca tedavisi hizmeti ücretsiz olarak karşılanacak. Belirli bir hastalıktan kaynaklı olarak kaplıca tedavisi görmek zorunluluğu bulunan kişiler ve onlara refakat eden kişilere yönelik SGK’dan tedavi desteği başvuruları açıklandı.
SGK Ücretsiz Kaplıca Hizmeti
SGK kas ve eklem rahatsızlıkları fizik tedavi sürecinin bir parçası olarak kaplıca tedavisini karşılıyor. Belirli bir tedavi süreci sonrasında fiziksel tedaviye ihtiyaç duyduğunu belgelerle kanıtlayabilen kişiler için kaplıca tedavi süreci nakit olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanacak onun için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor.
SGK Kaplıca Hizmetinden Nasıl Yararlanılır?
SGK tarafından sunulan kaplıca hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabilmek için devlet hastanesi ya da üniversite hastanelerinde tedavi olarak muayene raporu alınmalıdır. Tedavi sürecini destekleyen bölümler arasında; tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji, fiziksel tıp ve rehabilitasyon bölümleri yer alıyor.
Sayılan bölümler içerisinde yer alan doktorlar tarafından yapılan muayene sonucunda sunulan sağlık raporu ile başvuru yapılabilecek. Sağlık raporunun sağlık kurulu tarafından mühür ile onaylanması gerekiyor.
Kurum tarafından düzenlenen rapor üzerinde hastalığın net tanısı, uygulanması gereken tedavi yöntemi, seanslar ve gün sayısı bulunmalıdır.
SGK Tedavi Sürecinde Hangi Giderleri Karşılıyor?
Gerekli tedavi süreci tamamlandığında ve muayene sonucu raporlar oluşturulduğunda SGK tarafından tedavi giderleri karşılanıyor. Belirli şartlar yerine getirildikten sonra kapsamda sunulan faydalar belirli giderleri karşılıyor.
Kapsamda başvurulacak kaplıca sistemi Sağlık Bakanlığı tarafından uygun bulunan bir tesis olmalıdır. Sonuçta yol ve gündelik masrafları, banyo masrafları ve refakatçi masrafları SGK tarafından karşılanacak.
Sunulan giderlerin talebi için sağlık kurulu raporu alınmalıdır ve en geç 6 ay içerisinde tedavi süreci başlatılmalıdır. Tedaviye başlanılmamışsa sahip olunan rapor geçersiz olarak kabul edilir.