Ekonomi

Emeklilere hafta sonu müjdesi: Ziraat Bankası, Denizbank ve Halk Bankası hesaplara 10 bin TL aktarmaya başladı!

Yeni dönemde resmen başlayan Rusya- Ukrayna savaşı, hali hazırda dalgalı hareketler sergileyen ekonomi piyasalarının yükseliş trendi içerisine girmesine sebep oldu. Bu gelişmeden sonra zamlı fiyatların üzerine arka arkaya yeni zamların yapılması, gündelik hayat ihtiyaçlarını karşılamaya ve aylık geçimini sağlamaya çalışan tek maaşlı emeklileri direkt olarak etkiledi.

Emekli vatandaşların, ekonomik gelişmeler çerçevesinde nakde sıkışmaları, 3 bankanın gözünden kaçmadı. Bu noktada Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Denizbank tarafından duyurulan emekli ihtiyaç kredisi kampanyaları, emekli vatandaşların geçim dertlerine deva olmak için başvurulara açıldı.

Halk Bankası Emekli İhtiyaç Kredisi 2022

Halk Bankası’nın emekli müşterileri için özel olarak geliştirmiş olduğu emekli ihtiyaç kredisi hizmetinin üst sınırı 100 bin TL, azami vade sayısı 36 ay ve aylık ortalama faiz oranı yüzde 1,64 olarak belirlendi. Bu veriler ışığında çekilecek olan 25 bin TL’lik kredinin tahsis bedelli aylık taksit ödemesi 958,90 TL olarak hesaplandı.

Denizbank Emekli İhtiyaç Kredisi 2022

Denizbank’ın emekli müşterileri için özel olarak geliştirmiş olduğu emekli ihtiyaç kredisinin üst sınırı 100 bin TL, azami vade sayısı 36 ay ve aylık faiz oranı yüzde 2,60 olarak belirlendi. Banka, bu veriler ışığında çekilecek olan 10 bin TL’lik kredinin aylık ödemesini 466,28 TL olarak bildirdi.

Ziraat Bankası Emekli İhtiyaç Kredisi 2022

Ziraat Bankası’nın mevcut emekli müşterileri ve hesabını henüz taşımış olan yeni emekli müşterileri için geliştirmiş olduğu emekli ihtiyaç kredisinin ayrıntıları belli oldu. Söz konusu hizmetinin vade sayısını 36 ay ile kısıtlayan banka, 25 bin TL’nin altında olan nakit talepleri için yüzde 1,55, 25 bin TL’nin üzerinde olan nakit talepleri için yüzde 1,69 faiz uygulayacağını bildirdi.

Ziraat Bankası’nın emekli ihtiyaç kredisi hizmetinden 40 bin TL tutarında nakit desteği almak isteyen emekli müşterilerin ödeyecekleri aylık taksit tutarı, 1.576,38 TL olarak hesaplandı.