Emeklilere intibak zammı: Maaşlara yeniden can suyu

Yeni yılın gelmesiyle birlikte emekli maaşlarına yüzde 49,25 oranında bir zam yapıldı. Bu zamla birlikte en düşük emekli maaşları 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseltildi. Ancak, emekli vatandaşların ekonomik zorluklarla mücadele ettiği bir dönemde, en düşük emekli maaşlarının açlık sınırının altında kalması endişe yaratıyor.

 

İntibak Zammıyla Yeniden Hesaplanacak

Emekli vatandaşların beklediği intibak zamlarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. SGK Uzmanı İsmail Sevinç, intibak yasasıyla ilgili düzenlemelerin 2026’ya kadar tamamlanmasını beklediğini belirtti. Bu düzenlemeyle 2000 öncesi emeklilik hakkı alan vatandaşlar, maaş düzenlemelerinden faydalanacaklar.

İntibak zamlarıyla birlikte iyileştirmelerin en az 8 bin 500 TL seviyesinde olması bekleniyor. Bu düzenlemelerle, daha adil bir maaş sistemi oluşturulması hedefleniyor. Ancak, bu sürecin teknik kapasitenin artması ve bürokrasinin güçlenmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

Akaryakıt Fiyatlarında Güncelleme

Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren akaryakıt fiyatlarına ilişkin güncellemeler de yapıldı. İşte son durum:

Yakıt Türü Fiyat Değişimi Güncel Fiyat
Benzin +28 kuruş 43,65 TL/litre
Motorin +26 kuruş 41,07 TL/litre
LPG -1,64 TL 22,47 TL/litre

Yeni fiyatlar gece yarısından itibaren geçerli olacak. Akaryakıt fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına, ÖTV ve EPDK payı eklenerek hesaplanıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru dikkate alınarak belirleniyor.

 

Exit mobile version