Emeklilere milli gelir zammı müjdesi! Maaşlar Nisan’da artacak

2023 yılı GSYH büyüme oranının açıklanmasıyla birlikte emeklilere milli gelir zammı müjdesi geldi. Bu yıl ocak ayından sonra emekli olanların aylıklarına 0.8 ile 1.35 arasında değişen oranlarda ilave zam yapılacak. Zamlar nisan ayında aylıklara yansıyacak.

Milli gelir zammı nedir?

Milli gelir zammı, her yıl GSYH büyüme oranına göre emekli aylıklarında yapılan ilave zamdır. Bu zam sayesinde emeklilerin maaşları, enflasyondaki artışa ek olarak GSYH’dan da pay alır.

2024 yılında emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?

2023 yılında GSYH büyüme oranı yüzde 4.5 olarak açıklandı. Bu orana göre, 2024 yılında emekli aylıklarına 0.8 ile 1.35 arasında değişen oranlarda zam yapılacak. Zam oranı, emeklinin prim gün sayısına ve prime esas kazanç tutarına göre değişecek.

Zamlar ne zaman yansıyacak?

Milli gelir zammı, nisan ayında emekli aylıklarına yansıyacak. Nisan ayından itibaren emekliler, yeni zamlı maaşlarını alacaklar.

Mevcut çalışanların maaşları da güncellenecek

Emekli aylıklarında olduğu gibi, mevcut çalışanların maaşları da GSYH büyüme oranına göre güncellenecek. Çalışanlar, e-Devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun maaş robotuna girerek güncel emekli aylıklarını görebilecekler.

 

Exit mobile version