Emeklilere müjde! Ek zam resmen onaylandı: Tarih belli oldu

Türkiye’de emekli maaşlarıyla ilgili önemli bir düzenleme gerçekleştirildiği belirtilerek en düşük emekli maaşı, 10.000 TL’den 12.500 TL’ye çıkarıldığı ve bu değişiklikle birlikte yaklaşık 3.7 milyon emekliye ek ödeme yapılacağı ifade edildi. Bununla beraber  TBMM Genel Kurulu’nda onaylanan yasa, Temmuz 2024 ödeme dönemi itibariyle geçerli olacağı vurgulandı.

FARK ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

Konu ile ilgili olarak yeni düzenleme kapsamında, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kök aylığı ve ek ödemelerinin toplamı 12.500 TL’nin altında kalanlar, 2.500 TL’ye kadar fark ödemesi alacağı ifade edilerek Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre, emeklilik maaşlarındaki artışa bağlı olarak yapılacak fark ödemeleri 7 Ağustos 2024 tarihinde hesaplara yatacağı vurgulandı.  SGK, bu ödemelerin hesaplara geçeceği tarihi net olarak belirterek, emeklilere ödemelerin ne zaman yapılacağı konusunda da bilgi paylaşımı yapıldı.

TARİH BELLİ OLDU

Bu noktada yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2024 Temmuz ödeme dönemi itibariyle en düşük emekli aylığı 12.500 TL’ye yükseltilmiştir. Bu kapsamda fark aylık ödemelerinizi 7 Ağustos 2024 tarihinde hesabınızdan çekebilirsiniz”

Exit mobile version