Emeklilere müjde! Maaş zammı ve promosyon artışı yolda!

2024 yılında emekliler için maaş zammı ve promosyon artışı müjdeleri gündemi meşgul ediyor. Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Ocak ayında yapılacak zamları ve promosyon artışlarını merakla bekliyor.

6 aylık enflasyon rakamlarına göre 2024 emekli maaş zammının en az yüzde 37,47 olması kesinleşti. Asgari ücret, memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılan yaklaşık yüzde 50’lik zam göz önüne alındığında, SSK ve Bağ-Kur emeklisi için de refah payı ilavesi bekleniyor. Bazı iddialara göre, refah payı ile memur emeklisi ile arasındaki 11.68 puanlık fark kapatılabilir. Bu durumda en düşük emekli maaşının 10 bin TL’den fazla olması öngörülüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından emekli maaşlarına refah payı içeren bir çalışma yürütülüyor. Hazırlanan çalışma Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından değerlendirildikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Emekli maaş promosyonları artacak mı?

2024 yılında emekli maaş promosyonlarında 20 bin TL’ye varan artış bekleniyor. Kulislerde konuşulan bilgilere göre, şu an en yüksek 12 bin 500 TL olan promosyonlar 15 bin TL ila 20 bin TL arasına yükselebilir. Bankalar, emeklileri maaşlarını kendi bankalarına taşımak için promosyon yarışına girmiş durumda. Promosyon tutarları bankalara göre değişiklik gösterecek.

EYT için düzenleme var mı?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için düzenleme beklentisi devam ediyor. En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması için talepler dile getiriliyor. 65 yaş aylığı alanlara da zam yapılması bekleniyor.

Kabine’de gündem emekli zammı

Kabine’nin 3 haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün Beştepe’de toplanması bekleniyor. Yeni yılın ilk Kabine’sindeki en önemli başlık işçi ve Bağ-Kur emeklilerine verilen zam oranının güncellenmesi olacak. Bu kapsamda Çalışma ve Sosya Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in zam konusunda bir sunum yapacağı öğrenildi.

 

 

Exit mobile version