Ekonomi

Emeklilere müjdeli haber! Kamu bankası 100 bin liraya kadar kredi veriyor

Halkbank tarafından mutlu emekli kredi kampanyası duyuruldu. Bu kampanya kapsamında maaşını Halkbank’tan alan veya maaşını Halkbank’tan almayı taahhüt eden emeklilere kredi verilebileceği vurgulandı. Banka tarafından yapılan açıklamada kredi tutarının 100 bin liraya kadar çıkabileceği bildirildi. 100 bin liraya kadar kredi verilebileceği belirtildi.

Yapılan açıklamada “Maaşını Bankamızdan alan veya maaşını Bankamıza aktarmayı taahhüt eden emekli müşterilerimizin tüm nakit ihtiyaçları için aylık %1,71’den başlayan faiz oranları ve bütçelerine uygun geri ödeme seçenekleriyle 100.000 TL’ye kadar 36 ay vadeli kredimizdir.” ifadelerine yer verildi.

FAİZ ORANLARI

100 bin liraya kadar olan kredinin tahsis ücretli yüzde 1,71 faiz oranları veya tahsis ücretsiz yüzde 1,76 faiz oranı ile kullanılabileceği vurgulandı ve geri ödeme seçenekleri şöyle belirtildi:

Aylık eşit taksitli,

Artan taksitli,

Azalan taksitli,

3 ayda bir eşit taksitli,

Serbest ödemeli

ÖRNEK ÖDEME 

Örnek ödeme kapsamında 100 bin lira kredi ve 36 ay vade 525 lira tahsis ücreti ve yüzde 1,71 faiz oranı ile aylık ödeme 3 bin 956 lira oluyor. Bunun yanı sıra tahsis ücretsiz yüzde 1,76 faiz oranı ile aylık ödeme 3 bin 994 lira oluyor.

BAŞVURU DETAYLARI 

Başvuru yapacak olan vatandaşlar aralarında birer boşluk bırakıp “EMEKLI, TC Kimlik No, Gelir Bilgisi, Talep Edilen Tutar” yazıp 3452’ye SMS göndererek başvurularını yapabilirler. Ayrıca başvurular Halkbank şubeleri üzerinden de yapılabilecektir.