Emeklilere seçim öncesi 4 bin TL seyyanen zam geliyor

Emeklilerin maaşlarındaki artışlar, en düşük emekli maaşı olarak belirlenen 10 bin TL seviyesini aşamayarak eleştirilere neden oldu. Yaklaşan yerel seçimler öncesi hükümet, emeklilerin düşük zam oranlarını düzeltebilmek için 4 bin TL seyyanen artış yapma beklentisi içerisinde.

Hükümet, emeklilerin maaşlarına yönelik yeni düzenlemeler yapmış olsa da yapılan yüzde 49.25 oranındaki zam, milyonlarca emeklinin en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL sınırına ulaşmasını engelleyemedi. Şimdi, hükümetin maaş zammını tekrar artırmasıyla birlikte, emeklilerde seyyanen zam beklentisi oluştu. Emeklilerin düşük maaşlara yönelik tepkileri artarken, birçok uzman emeklilerin tepkilerine göre seyyanen zammın gelebileceği yönünde kulis bilgileri paylaşıyor.

“En düşük emekli maaşına 4 bin TL eklenebilir””

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yaptığı açıklamada, hükümetin seyyanen zam planını emeklilerin tepkisine göre değerlendirebileceğini belirtti. Erdursun, “4 bin TL civarında bir zam yapabilirler. Seyyanen zam ile birlikte en düşük emekli aylıklarına da bu artışı yansıtabilirler” dedi.

Ayrıca, memur emeklilerine uygulanan zam oranı ile farkı kapatmak için SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yapılan yüzde 42.57’lik ek zam oranının yüzde 49.25’e çıkarılması Meclis tarafından onaylandı. Bu düzenlemeye göre, emekli maaşlarındaki ek zamdan kaynaklanan farklar, Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra 1 hafta içinde ödenecek.

 

Exit mobile version