Emeklilere son dakika duyurusu yapıldı: Maaşınıza el konulabilir

Ankara’da kredi vaadiyle dolandırılan memur, emekli ve kamu görevlilerinin maaşlarına haciz konduğu belirtilerek dolandırıcılar, yüksek faizle kredi verme vaadiyle 99 kişiyi tuzağa düşürdüğü bildirildi.  İlgili belgeleri imzalayan mağdurların maaşları, borçları yüzünden haciz edildiği ifade edilerek kredi almakta zorlanan memur ve emeklilere yönelik dolandırıcılık operasyonunda, şüpheliler kurbanlarına yüksek faiz oranlarıyla kredi verme sözü verdiği bildirildi. Bununla beraber mağdurlar, krediyi almak için boş senetler imzaladıkları ifade edilerek bu senetler ve faturalar sayesinde dolandırıcılar, kredi borçlarını ödeyen kişilere tekrar yüksek faizler uygulayarak onları borçlandırdığı ve icraya verdikleri açıklandı. Ayrıca mağdurlardan bazıları, borçlarını ödedikten sonra dahi senetlerinin geri verilmediğini ve tehditler aldıklarını belirtti.

CİMER’E BAŞVURU YAPILDI

Tüm bunlarla beraber mağdurlardan biri olan Kamil K.Ö., CİMER’e başvurarak yaşadığı durumu anlattırken Kamil K.Ö., Ünal K.’dan aldığı 18 bin TL kredinin ardından imzaladığı boş senetlerin geri verilmediğini, 37 bin TL ödemesine rağmen borcunun bitmediğini ve 90 bin TL olarak yeniden borçlandırıldığını paylaştı ve bu süreçte, Kamil K.Ö.’nün maaşına haciz konularak borç tahsilatı yapılmak istendiğini ifade etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, dolandırıcıların çeşitli reklamlar yayınladığı ve sosyal medya hesaplarını kullandığı tespit edildiği aktarılarak şüpheliler, ksmkuyumculuk.com internet sitesi ve sosyal medya platformları aracılığıyla dolandırıcılığı yaygınlaştırdıkları ve otobüs durakları, kahvehaneler gibi halka açık yerlerde ilanlar bastırarak dolandırıcılık faaliyetlerini genişlettikleri paylaşıldı.

HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, dolandırıcılıkla suçlanan kişilere yönelik ağır hapis cezası talepleri yer aldığı duyurularak Altan P. ve İbrahim M. için 30 yıl, Tahsin Yasin K. için 120 yıl, Bahri G. için 930 yıl, Ünal K. için 954 yıl ve Cansu A. için 54 yıl hapis cezası istendiği ve Şerife K. için ise 234 yıl hapis cezası talep edildiği ifade edildi. İddianamede, şüphelilerin 99 mağdurdandan toplamda 5 milyon TL haksız kazanç sağladıkları belirtiliyor.

Exit mobile version