Editörün SeçtikleriEkonomi

Emeklilerin bayram ikramiyesi ödeme tarihi belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı sona erdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamalarında emeklilere güzel bir haberi de verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu ve 81 vilayetimizle birlikte dünyanın farklı ülkelerinde bizleri takip eden vatandaşlarımı saygıyla selamladığını belirterek bugünkü şehitlerimize rahmet diledi. Ayrıca Erdoğan açıklamalarında emekli ikramiyeleri hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU

En düşük emekli aylığında ocak 2023 tarihine kıyasla net yüzde 82 artışa gidildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılı ekim ayında emeklilerimizin tamamına bir defaya mahsus olmak üzere 5’er bin lira ödeme yapıldığını emekli ikramiyesi 2024 yılı itibarıyla yüzde 50 artışa 3 bin liraya çıktığını ifade etti. Ayrıca Erdoğan söz konusu açıklamalarında Kurban bayramı ikramiyesini 10 – 14 Haziran tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılacağını bildirdi.

ERDOĞAN AÇIKLAMALARI

Tüm bunlarla beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“En düşük emekli aylığında ocak 2023 tarihine kıyasla net yüzde 82 artışa gittik. 2023 yılı ekim ayında emeklilerimizin tamamına bir defaya mahsus olmak üzere 5’er bin lira ödedik. Emekli ikramiyesi 2024 yılı itibarıyla yüzde 50 artışa 3 bin liraya çıktı. Kurban bayramı ikramiyesini 10 – 14 Haziran tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz.”