Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Emeklilerin Beklediği Haber Geldi: Çalışmalar Başladı! En Düşük Emekli Maaşı 5.500 TL

Peş peşe gelen zamlar hem emekliyi hem de çalışanların belini büktü. Öyle ki emekli maaşlarına gelen zamlar, sanki hiç gelmemiş gibi bir his yarattı. Durum böyle olunca emekliye güzel haber geldi. Buna göre yüksek limitlerde emekli maaşlarına zam yapılacak ve en düşük emekli maaşı da artacak.

Temmuz ayında yapılan zamlar ile birlikte rahat bir nefes alan emeklilere alım gücü daha da yükselmesi için Ocak ayında maaşlara dev zamlar yapılması bekleniyor. 6 aylık enflasyon doğrultusunda zam yapılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz zammındaki inisiyatifi gibi bir inisiyatif alarak maaşlara dev zam talimatı vermesi kuvvetle muhtemel olarak görülüyor.

Yüksek Limitlerde Emekli Maaşlarına Zam Yapılacak

Emekli olan vatandaşlar ile birlikte memur olan vatandaşların merakla beklemiş olduğu Ocak 2023 zamlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanırken maaşların artacağına ilişkin yeni açıklamalar da yapılıyor. Ocak ayında asgari ücretle beraber emekli maaşları da zamlanacak. Bu zammın ise çok büyük olması beklendiği belirtilirken en düşük emekli maaşı beklentisi de yüzleri güldürdü. Yüksek limitlerde emekli maaşlarına zam yapılacak ve en düşük emekli maaşı da artacak.

En Düşük Emekli Maaşı 5.500 Tl Olabilir

TÜİK tarafından belirtilecek olan son 6 aylık enflasyon oranları ile birlikte emekli maaşlarına 2023 yılından zam yapılacak ve sadece emekli maaşlarına değil, ayrıca asgari ücretle çalışan vatandaşlar da tekrardan zam alarak yüksek maaşlar alabilecekler. Konu ile ilgili olarak Ocak ayında emekli maaşlara yüksek zamlar yapılması bekleniyor. Kulislerde konuşulan ve sızan bilgilere göre en düşük emekli maaşının 5.500 TL olmasının öngörüldüğü paylaşıldı.

Çalışmalar Başladı

En düşük emekli maaşı 5.500 TL olursa diğer emekli maaşlarının da ciddi oranda artması bekleniyor. Bu zamlar ile emeklilerin rahat bir nefes alması hedefleniyor ancak maaşların net olarak ne kadar olacağı henüz kesinleşmedi. Ocak ayı emekli maaşı zammı için çalışmaların başladığı belirtilse de net bir açıklama yapılmadı.