Emeklilerin kök maaş çıkmazı: SGK uzmanı açıkladı! Asgari ücret kadar olacak

Emekli maaşlarındaki ek zam kararı Resmi Gazete’de yayımlandı ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ek zamların ödeneceği tarihi açıkladı. Bu gelişmelerin ardından Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, seçim öncesinde en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılacağını iddia etti.

SSK ve Bağkur emeklileri için yayımlanan ek zam oranları yüzde 49.25’e eşitlendi ve en düşük emekli maaşı 7,500 TL’den 10,000 TL’ye yükseltildi. Ancak ek zamların henüz hesaplara yatmamış olmasına rağmen en düşük emekli maaşının artırılacağına dair söylentiler devam ediyor. Dilek Ete, Sözcü TV yayınına katılarak en düşük emekli maaşının en az asgari ücret seviyesine getirileceği iddiasında bulundu.

Dilek Ete’nin sözlerine göre, şubatın ilk haftasında en düşük emekli maaşlarının tamamlanacağı, 10,000 TL’nin altında maaş alanların eksik kalan miktarı alacakları belirtiliyor. Ete, “En düşük SSK ve Bağkur emeklisinin alacağı maaş 10,000 TL olacak” dedi.

Ete ayrıca, emekli aylıklarının baştan sona yenilenmesi gerektiğini ve yaşanan sıkıntının sadece enflasyon kaynaklı olmadığını ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı’nın seçim öncesi en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkaracak bir düzenleme yapabileceğini belirtti.

Bu bağlamda, 2008 yılında çıkan 5510 sayılı kanuna vurgu yapan Ete, 2000 sonrası emeklilere 2000 öncesine yapılan intibak gibi bir düzenleme yapılması gerektiğini ve Temmuz ayına kadar tüm emeklilere seyyanen zam verilmesi gerektiğini dile getirdi. Ete, Cumhurbaşkanının bu konuda bir açıklama yapacağını ve seçim öncesi emeklilere yönelik düzenlemenin gerçekleşeceğini öngördü.

 

Exit mobile version