Ekonomi

Emeklilik döneminizi, daha yüksek maaş ile garanti altına almanız mümkün! Bu formülleri uygulayanların maaşı, ikiye katlanacak! Emekli maaşları

Uzun bir çalışma hayatının en çekilir tarafı, iş gücünün azaldığını yaşlılık dönemlerini garanti altına alma düşüncesidir. Çalışma hayatı boyunca verilen emekler, yaşlılık döneminde rahat bir hayat sürülmesi için önemli bir basamaktır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, çalışma gücünün olduğu dönemlerde emekli maaşlarının yükselmesine katkıda bulunacak yolların izlenmesidir. Tek maaş ile geçinmenin zorluğunu çekmek istemeyenler için emekli maaşını yüksek tutarlarda almak mümkündür.

Emekli Maaşında 700 TL’lik Fark!

Emekli maaşı hesapları kişinin sigortalılık süresine, yaşına, emekli olduğu meslek grubuna ve en önemlisi de prim ödemelerine göre yapılmaktadır. Bu noktada hali hazırda çalışma hayatı devam eden kişilerin, doğru adımlar atarak emeklilik dönemlerini daha yüksek maaş karşılığında garanti altına almaları mümkündür.

Çalışma hayatı içerisinde aylık kazancını olabildiğince yüksek sınırdan bildirmeyi başaran vatandaşlar, prim ödemelerini de yüksek seviyeden yapmış olurlar. Bu formülün uygulanması, ileride alınacak olan emekli maaşına en az 600-700 TL aralığında bir tutarın eklenmesini sağlayacaktır.

Çalışma Hayatının Son Yıllarına Dikkat!

Emekli maaşlarının hesaplanmasında esas alınan en önemli noktalardan biri, kişinin emekli olmasına 1261 gün kala yapmış olduğu sigorta ödemeleridir. Bu noktada emekli olmaya son 3,5 yıl kala prim ödemelerinin yüksek tutarlardan yapılması, emekli maaşlarına yüksek oranlı farkların yansımasını sağlayacaktır.

Her İşinizi Bildirin!

Çeşitli faktörler çerçevesinde hali hazırda pahalılaşan hayat şartları, mevcut sigortalı işlere ek olarak yeni işlerin de yapılmasına sebep olmaktadır. Bu noktada gelir sağlanan her işin sigortaya bildirilmesi ve bildirim sonucunda belirlenen prim ödemesinin yapılması, emeklilik dönemlerinde yüksek tutarlardan emekli maaşı alınmasına aracılık etmektedir.