Gündem

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Dikkat! Yıl Sonu Gelmeden…

Milyonlarca çalışan gününü doldurmasına rağmen yaş engeline takılması sebebiyle emekli olamıyor. Emekli olmak için yaşa takılan vatandaşların gözü EYT’den gelecek güzel habere çevrildi. Uzun süredir EYT olacak mı EYT gündeme gelir mi sorularına cevap arayan milyonlarca vatandaş için bugün güzel haber geldi. İddialara göre yıl sonuna kadar EYT çalışmalarına başlanacak. İşte detaylar…

EYT Çözülür, Seçime Gidilir!

Ülkemizde erken emekli olma durumları halen devam ediyor. Bilindiği üzere yıpranma payı, fiili hizmet süresi zammı gibi konular erken emeklilikte etken oluyor. Üstelik bazı meslek kollarında çalışanların yıllık yıpranma payı hakkı bulunuyor. EYT içinde yeni formüller hazırlanıyor. Yılını tamamlamış ancak prim gününü henüz tamamlamamış olan çalışanlar için hazırlıklar yapılıyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun iktidarın seçim için EYT, 3600 Ek Gösterge ve emekli zammına ilişkin çalışma yürüttüğünü söyleyerek; “Asgari Ücrete %50,5 zam Asgari Ücretten Vergi Kaldırıldı Emeklilere yüksek oranda zam yapılacağını düşünüyorum Memurlara yüksek oranda zam yapılacağını düşünüyorum 3600 Ek Gösterge çok yakında çıkar Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu çözülür Seçime gidilir…” ifadesinde bulundu.