Emeklilikte Yaşa Takılanlara Flaş Gelişme! EYT Konusu AK Parti Masasında!

Emekli olmak isteyen ancak yaş engeline takılan gününü doldurmuş çalışanlar merakla EYT’ den çıkacak güzel haberi bekliyor. Yapılan düzenlemeyle emeklilik yaşı kadınlarda 58’e, erkeklerde 60’a yükseltilirken, emeklilik için gerekli prim gün sayısı ise 7 bin güne yükseltilmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu konunun takipçisi olacağını ifade etmişti. EYT AK Parti masasına geldi. İşte EYT’ de son gelişmeler…

AK Parti ‘de Rapor Hazırlığı

Ak Parti, 2023 seçimleri sebebiyle hazırlıklara başladı. Vatandaşlardan gelen eleştirilerin 20 başlıkta toplandığı rapor, yarınki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Hazırlanan raporda mülteci meselesi, yargılama süreçlerinin uzun sürmesi, sosyal medyadaki bilgi kirliliği, kadın cinayetleri, EYT, erken yaşta evlilikten doğan mağduriyet ve seçmen kimliklerine yönelik yapılan bazı tanımlamalar masaya yatırılacak. Konuya ilişkin yeni bir yol haritası izleneceği ifade edildi. AK Parti’nin, özellikle erken yaşta evlilikten doğan mağduriyet ve EYT gibi konuları yeniden değerlendirmeye aldığı belirtildi.

Exit mobile version