Ekonomi

Emeklilikte Yaşa Takılanlara Üzücü Haber! Numan Kurtulmuş Asgari Ücret ve EYT Açıklaması!

Ülkemizde milyonlarca çalışan vatandaş EYT’den gelecek güzel haberi heyecanla bekliyor. Emekli olmak isteyen ancak yaş engeline takılan vatandaşlar araştırmaya devam ediyor. Peki EYT ne zaman meclisten geçecek. Meclisin EYT ‘ye ilişkin çalışmaları var mı? Ak Parti genel başkanvekili Numan Kurtulmuş açıkladı. İşte detaylar…

Bakan Kurtulmuş Açıkladı!

“Başta asgari ücret olmak üzere dar gelirli vatandaşların beklentilerini karşılayacak düzenleme yapılacak. Hakkaniyet enflasyon oranı üstünde bir artış olması. Asgari ücreti yaşanabilir bir seviyeye çıkarmak en önemli vazifedir” dedi. Kurtulmuş EYT düzenlemesiyle ilgili ise, “Bütçe kısıtlarımız içerisinde önceliğimiz 3600 ek gösterge düzenlemesi” diye konuştu.

EYT Kimleri Kapsıyor?

8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi. 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı.

Sonuç olarak, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanması aranmaya başladı.