Emeklinin gözü kabine toplantısında

HABER/ Didar DEMİRCİ- AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İlk kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi emeklilere açıklayacağız” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından emeklinin gözü bugün yapılacak kabine toplantısına çevrildi. Emeklilerin zam beklentisinin karşılanıp karşılanmayacağı ise saat 15.30’da yapılacak kabine toplantısı sonrası netlik kazanacak.

EMEKLİ SEYYANEN ZAM BEKLİYOR

Kabine toplantısı sonrasında emekli maaşlarıyla ilgili açıklanacak zam oranını merakla beklediklerini belirten Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İzmir Şube Başkanı Zekeriya Beypınar, konuya ilişkin gazetemize konuştu. Beypınar, “Bütün gözümüz kulağımız Bakanlar Kurulu toplantısında. Ne olacağını bilemiyoruz. Hep kandırmaca yapıyorlar; işte 3 bin, 5 bin, 8 bin vereceğiz diye. İnşallah güzel bir rakam açıklarlar da biz de mutlu oluruz” dedi. Emeklilere seyyanen zam yapılması gerektiğinin de altını çizen Beypınar, “Öbür türlü yüzdelik olduğu zaman en düşükle en yüksek arasında korkunç bir fark açıyor. Onun için o farkı kapatmak için seyyanen zam yapmalılar. Mesela yüksek kademe alanlara 4 bin, 5 bin verirsiniz; düşük kademe alanlara 7 bin, 8 bin verirsiniz. Bunu bölüm bölüm kapatmaya çalışırsınız. Yoksa korkunç bir uçurum olacak arada” açıklamasını yaptı.

PAZARDA DOMATES 20 TL OLMUŞ

En düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması talebini hatırlatan Beypınar, “Şimdi bazı şeyleri konuşamıyoruz. Mecliste geçen gün getirilen emekli zammı önergesi reddedildi. Bu nereye varacak. Emekli perişan. Pazarda domates 20 TL. Pazara 500 TL parayla gidiyorsunuz yetmiyor. Ekmek bile zor alıyoruz. Ben kamudan emekliyim. Benim aldığım maaş yemin ederim 9 bin 800 TL. Ki kamudan emekli olmuşum. Emekliler devlete küsüyor. Devlete küslük olmaz. O nedenle bu soruna adaletli bir çözüm getirmeliler” sözlerini kaydetti.

Exit mobile version