EkonomiGündem

Emeklinin hesabına para yatacak: Bu tarihte ATM’ye gidip çekin!

Milyonlarca emeklinin hesabına para yatacak. Emekli vatandaşın hesabına yatacak olan ödemenin tarihi belli oldu. Emekliye 9 Nisan’dan önce 3 bin TL ödeme yapılacak. Bunun ardından bir 3 bin TL’de Kurban Bayramı öncesi yatacak. Konuyla ilgili detaylar netleşti.

Emekliler bayram ikramiyesinin ne zaman hesaplara yatacağını merak ediyor. Ramazan Bayramı’nda verilecek olan 3 bin TL bayram ikramiyesinin 9 Nisan’dan önce emeklinin hesabına yatması bekleniyor. Ayrıca Kurban Bayramı’nın arefesi 15 Haziran 2024 günü oluyor. 16-17-18-19 Haziran 2024 tarihleri de Kurban Bayramı olarak ülkemizde kutlanacak. Böylece Kurban Bayramı ikramiyesi de 15 Haziran 2024 tarihinden önce ödenmesi ön görülüyor.

KİMLERE BAYRAM İKRAMİYESİ YATACAK?

Bayram ikramiyesinden kimlerin yararlanacağı araştırılıyor. EYT’den emekli olan, eski emekli ya da ikramiye ödemesi öncesinde emeklilik için dilekçesini veren emekliler de ikramiyeden faydalanacak. Maaşını tam olarak hak eden tüm emekliler 3 bin lira oranında emekli ikramiyesini alacak. Bunun dışında dul ve yetimlere ise hak ediş oranları kadar emekli ikramiyesi ödenecek.

EYT’den emekli olan, eski emekli ya da ikramiye ödemesi öncesinde emeklilik için dilekçesini veren emekliler de ikramiyeden faydalanacak. Maaşını tam olarak hak eden tüm emekliler 3 bin lira oranında emekli ikramiyesini alacak. Bunun dışında dul ve yetimlere ise hak ediş oranları kadar emekli ikramiyesi ödenecek.