EkonomiGündem

Emeklinin hesabına toplamda 3 bin TL yatacak: Tarih belli oldu!

Emeklinin merak ettiği bayram ikramiyeleriyle ilgili gelişme yaşandı. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda emekliye verilen ikramiyenin bu yıl ne kadar ödeneceği merak konusu oldu. 2 Mayıs’ta başlayacak olan Ramazan Bayramı’ndan önce paralar hesaplara yatacak. Bayram ikramiyesinin toplamda 3 bin TL olacağı konuşuluyor.

2 MAYIS’TAN ÖNCE HESAPLARA YATACAK

Bu yılın ilk ikramiyesi, 2 Mayıs’taki Ramazan Bayramı’ndan önceki hafta ödenecek. Dört hafta içinde yeni rakamın belli olması bekleniyor. Asgari ücrete yıl başında yüzde 50 zam gelmesi ve TÜİK rakamlarına göre son açıklanan enflasyon rakamlarının yüzde 55’e yaklaşması; yılda iki bayram öncesinde verilen emekli ikramiyelerinde artış ihtimalini güçlendirdi.

BAYRAM İKRAMİYESİ RAKAMI NETLEŞTİ

Kulislerden elde edilen bilgilere göre; emekli ikramiyelerine, geçen yılın enflasyon oranı olan yüzde 36 oranında zam yapılması en büyük ihtimal olarak gözüküyor. Bu durumda son olarak 1.100 TL ödenen ikramiye tutarının, 1.496 TL’ye yükselmesi, bu rakamın da 1.500 TL’ye yuvarlanması bekleniyor. Böylece emekliye iki bayramda toplam 3.000 TL ikramiye verilmiş olacak.

YENİ EMEKLİ DE YARARLANACAK

Bayramdan önce emeklilik kararı alınan sigortalılar da ikramiye hakkını kullanacak. Eğer emeklilik kararı Ramazan bayramından sonra alınırsa bu kez sadece Kurban bayramı ikramiyesi ödenecek.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

Şehit yakınları ve gaziler

Ölüm aylığı alanlar

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

Geçici köy korucuları

Şeref aylığı alanlar

Şampiyon sporcular,

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.