Editörün SeçtikleriEkonomi

Emekliye 5 bin lira seyyanen zam müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak! Tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçimlere sadece bir hafta kala, milyonlarca emekli için olası bir seyyanen zam açıklaması yapılıp yapılmayacağı merak konusu olduğu belirtilerek Ankara kulislerinde ise bu konuda yapılan spekülasyonlar dikkat çektiği bildirildi. Bununla beraber AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, TGRT’de katıldığı bir televizyon programında, vatandaşların derdini dikkate aldıklarını ve gündeme gelen konuları değerlendirdiklerini ifade ederek emeklilerle ilgili beklentilerin farkında olduklarını ifade etti ve konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, Cumhurbaşkanı’nın uygun zamanında kamuoyu ile paylaşacağını aktardı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’un Açıklamaları

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye dair bilgi verdi. Emeklilerle ilgili bütçe imkanları doğrultusunda iyileştirmeler yapılacağını belirtti ve hiçbir emekliyi mağdur etmeyeceklerini vurgularken ancak bayram ikramiyesiyle ilgili net bir rakam vermedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapacağını paylaştı.

Emekliye 5 Bin TL Seyyanen Zam İddiaları

AK Parti cephesinden peş peşe gelen açıklamalar, seçim öncesi emekliye maaş zammı yapılacak iddialarını güçlendirirken kulislerde, emekliye 31 Mart yerel seçimleri öncesi 5 bin TL seyyanen zam yapılacağı da gündeme gelmeye başladı.  Gazeteci Fatih Portakal, dünkü bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hafta sonunda seyyanen zam açıklayabileceği iddialarını gündeme getirdi.

Akşener’in Emeklilere Yönelik Mesajı

Meral Akşener, Ahlat’ta düzenlediği mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi ve emeklilere yönelik taleplerini dile getirdi. 7 bin lira bayram için ikramiye ve 11 bin lira seyyanen zam talebinde bulundu. Ancak bu konuda net bir açıklama yapılmadı.