EkonomiGündem

Emekliye 5 Bin TL ikramiye ne zaman verilecek? Ak Parti kulislerinde belli oldu

Türkiye’de bulunan milyonlarca emekli için müjde. 5 Bin TL’lik emekli ikramiyesi için tarih belli oldu.

Emekliye 5 Bin TL ikramiye ne zaman verilecek? Ak Parti kulislerinde belli oldu- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı seçimleri öncesinde en düşük emekli maaşını 5500 TL’den 7500 TL’ye yükseltmişti. Bununla birlikte ayrıca seyyanen zam müjdesi vermiş ve emeklinin yüzünü güldürmüştü. Şimdi yeni bir ödeme müjdesi daha geldi. Hükümet kanadından yeni verilecek ödemelerin Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel olacağı aktarıldı.

AK PARTİ KANADI HAZIRLIK YAPIYOR

1 Ekim itibari ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılmasıyla birlikte emekliye ödenmesi planlanan 5 Bin TL’lik 100’üncü yıl emekli ikramiyesinin ne zaman verileceği merak edilirken Ak Parti kulislerinde çalışmalara başlandığı geçtiğimiz günlerde aktarılmıştı. Bugün ise Cumhuriyetin 100. yılına özel ilk ve bir kereye mahsus olarak verilmesi planlanan ikramiye ler için ise tarih belirleniyor. 29 Ekim 2023 yılı itibari ile Türkiye Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlayacak. 100’üncü yıl kapsamında ikramiye ödemelerinin 29 Ekim’e yetiştirilmesinin ön görüldüğünü ancak kasım ayına da sarkma olasılığının bulunduğu belirtildi.

EMEKLİYE ZAM İÇİN DE TARİH VERİLDİ

Ocak 2024 yılına girilmesi ile birlikte Ak Parti kulisleri tarafından emeklilere, 1 Ocak’tan önce ara zam verilip verilmeyeceği konusunda erteleme olacağı belirtilirken en yakın emeklli zammının Ocak 2024’ten sonra verileceği düşünülüyor. Buna göre emekliler için yeni zam kararının Ocak 2024’ten sonra verileceği ön görülüyor. SSK, Bağkur dahil tüm emekliler için zam geçerli olacak.