Editörün SeçtikleriEkonomi

Emekliye beklediği haber! Resmen onaylandı: Emekliye 12.000 TL ekstra verilecek

İş Bankası, milyonlarca emeklinin yüzünü güldüren bir duyuru yaptı ve emekli promosyon ödemelerini artırdığını açıkarken AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Güler’in 16 Temmuz’da yaptığı açıklamada, emekli maaşlarının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye çıkarılacağı belirtmesi üzerine yeni kararlar alındığı da bildirildi. Bu düzenlemenin bu hafta Meclis’te onaylanması bekleniyor ve emekliler için finansal rahatlama sağlayacak. Maaş artışının ardından, bankalar da emekli promosyonlarına güncellemeler yapma yoluna gidiyor.

12.000 TL VERİLECEK

İş Bankası, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile gerçekleştirdiği anlaşma doğrultusunda, 28 Mart – 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında geçerli olacak promosyon fırsatlarını duyurdu ve ödemelerin 12 bin liraya kadar çıkabildiği ifade edildi. Konu ile ilgili olarak ilk emekli maaşını İş Bankası’ndan alan veya mevcut emekli maaşını İş Bankası’na taşıyan SGK emeklilerine (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) 12.000 TL’ye kadar nakit promosyon ödemesi yapılacağı ifade edildi.

İŞ BANKASI ŞUBELERİNE BAŞVURABİLİRSİNİZ

İş Bankası’nın sunduğu promosyon fırsatları hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen emekliler, bankanın resmi internet sitesini ziyaret edebilir veya müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilecekleri belirtildi ve promosyon ödemeleri, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmek ve finansal açıdan desteklemek amacıyla tasarlandığı vurgulandı.