Emekliye çifte seyyanen zam müjdesi! Az önce canlı yayında açıklandı: 2 bin TL – 3 bin TL ve 4 bin TL

Emekli maaşlarındaki yüzde 49,25’lik zam ve bayram ikramiyelerindeki 3 bin TL’lik artış, enflasyon karşısında erime riski taşıyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, hükümetin bu konuda iyileştirme çalışmalarına başladığını açıkladı.

Milyonlarca emekli, yapılan yüzde 49,25’lik zamın ve 3 bin TL’lik bayram ikramiyelerinin yetersiz olduğunu belirterek seyyanen zam taleplerini dile getiriyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, hükümetin derinlemesine analizler yaparak bu talepleri değerlendirdiğini ifade etti.

Hükümetin Çalışmaları ve Analizler

Erdursun, hükümetin yaptığı analizler sonucunda herhangi bir kayıp olmazsa zam yapmayacağını, ancak kayıp tespit edilirse mart ayına kadar düzenleme yapabileceğini belirtti.

Seyyanen zam konusunun hala gündemde olduğunu ifade eden Erdursun, bu konuda hükümetin çalışmalarının devam ettiğini ve emekli aylıklarına 2 bin, 3 bin, 4 bin lira seyyanen artış olabileceği yönünde duyumlar aldıklarını söyledi.

Seçim Süreci ve Beklentiler

Erdursun’a göre, seçimlere kadar konunun devam etmesi bekleniyor. Hükümetin seçmen nezdinde oluşabilecek olumsuz bir etkiyi önlemek için seyyanen zamı gündeme getirebileceğini ifade etti.

Seyyanen zam beklentisinin devam ettiğini belirten Erdursun, bayram ikramiyelerinin de 5 bin TL’ye çıkabileceğini dile getirdi.

Exit mobile version