EkonomiGündem

Emekliye cumhuriyet ikramiyesi mi verilecek? SSK, Bağ-kur, memur emeklisi…

Emeklileri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Emekli vatandaşlara Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verileceği iddia ediliyor. Emekliler cumhuriyet ikramiyesi ile ilgili son gelişmeleri merak ediyor. Peki, emekliye cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi?

Emekliye 5 bin TL cumhuriyet ikramiyesi verileceği konuşuluyor. Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emekliye verilen ikramiyenin ardından bu kez de bir defaya mahsus cumhuriyet ikramiyesi verileceği iddia edildi. Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, Cumhuriyet’in 100. yılına özel, tek seferlik emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ikramiye verilebilir.

Emekliye cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi?

Emekliler cumhuriyet ikramiyesinin verilip verilmeyeceğini merakla araştırıyor. Emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ikramiye verileceğine dair net bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca gündemde yer alan söylentilere göre bir defaya mahsus verilecek ikramiyenin 5 bin TL olacağı konuşuluyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın konuyla ilgili çalışmalara başladığı ve çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacağı da yine gündemde yer alan iddialar arasında.

Rakamda uzlaşıldı iddiası

Bir kereliğine ödeneceği belirtilen ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmaların devam ettiği, ilk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı belirtildi. Ancak bakanlıklar henüz bir resmi açıklama yapmadı.

Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulmasının beklendiği iddia edildi.