Emekliye ek zam belli oldu! Zamlı emekli maaşları ödeme tarihi belli oldu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda alınan karar doğrultusunda, en düşük emekli maaşı 12.500 TL’ye yükseltildiği belirtildi ve emekliler tarafından zamlı maaşların ne zaman ödeneceği araştırılmaya başlandı. Konu ile ilgili olarak BMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda alınan karar doğrultusunda, en düşük emekli maaşı 12.500 TL’ye yükseltildiği ifade edilerek bu düzenleme kapsamında “Zamlı emekli maaşları ne zaman ödenecek?” sorusunun yanıtının sorgulandığı da gündemde. Emekli maaşlarına zam sonrasında oluşan farkın ise önümüzdeki hafta hesaplara yatırılması bekleniyor.

33.2 MİLYAR TL YÜK OLDU

Yaklaşık 3.7 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, ay başından itibaren zam farklarını alabileceği belirtilerek emekli maaşlarına yapılan bu zam, bütçeye yaklaşık 33.2 milyar TL ek yük getireceği ve maaş düzenlemesiyle birlikte yapılan diğer uygulamalar da paylaşıldı. Bu uygulamalar ise şöyle:

Bazı vergi cezalarının üst sınırlarında indirime gidildiği belirtilerek özellikle ilk defa fatura kesmeyenlere uygulanan ceza 10.000 TL’ye düşürüldüğü paylaşıldı. Bununla beraber EYT ile emekli olanların aynı işyerinde çalışmaya devam etmeleri halinde işverenlere sağlanan destek primi kaldırıldığı ifade edilerek yurt dışı çıkış harcı 150 TL’den 500 TL’ye yükseltildiği bildirildi.

YÜZDE 25’E ÇIKTI

Bu yeni düzenleme kapsamında küresel şirketlerin Türkiye’deki faaliyetlerinden elde ettikleri kâr üzerinden alınan kurumlar vergisi yüzde 15’ten yüzde 25’e çıkarıldığı da belirtilerek kamu özel işbirliği şirketlerinden alınacak vergi ise yüzde 25’ten yüzde 30’a yükseltildiği ifade edildi.

Ayrıca Doktorlar, diş hekimleri gibi serbest meslek erbabının ve restoran, kafe gibi işletmelerin hasılatları düzenli olarak takip edilecek. Beyan edilen gelirlerle gerçekleşen hasılat arasında önemli farklılıklar olması durumunda inceleme başlatılacak.

Exit mobile version