Editörün SeçtikleriEkonomi

Emekliye enflasyon zammı sonrası asgari ücrete 4.000 TL seyyanen zam: Bomba haber duyuruldu

Milyonlarca emekli, merakla beklediği haber sonunda geldi ve Haziran ayı enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı Bu doğrultuda emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranı netleşirken 2024 yılının ilk altı ayında enflasyon yüzde 24,73 olarak gerçekleştiği paylaşıldı. Bu noktada bu verilerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarını belirlemede kritik bir rol oynadığı paylaşıldı.

İŞTE KESİN ZAM ORANI

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklileri, maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam yapılacağı belirtilerek  bu zam, emeklilerin geçimlerini sağlamalarına önemli bir katkı sunacağı vurgulandı. Tüm bunlarla beraber Türkiye ekonomisindeki enflasyon oranlarının belirlenmesi, emeklilerin ve diğer sosyal güvenlik alanlarında hizmet verenlerin maaş artışlarını etkileyen temel faktörlerden biri olduğu da biliniyor.

ZAM OLASILIĞI VAR

Konu ile ilgili olarak SGK Başuzmanı İsa Karakaş çok önemli açıklamalarda bulunrak asgari ücrette yapılacak bir ara zamın önemi oldukça büyük olduğunu belirtti. Karakaş açıklamalarında hükümet ve ana muhalefet arasında bu konuda farklı görüşler bulunduğunu ifade ederek kamu zamlarının Haziran ayından sonra yansıtılması bekleniyor, bu da Eylül ayında asgari ücrete bir ara zammın olabileceği ihtimalini güçlendirdiğini paylaştı.

3-4 BİN LİRA ZAM

Beklenen zam oranıyla ilgili olarak açıklama yapan Karakaş 3 veya 4 bin lira arasında bir artış konuşulduğu da belirtti. Bununla beraber bu durum, işverenlerin asgari ücrete olan maliyetlerini de artırdığı bildirilerek  2024 yılında asgari ücretin işverene maliyetinin 7.741 TL artarak 23.502 TL’ye yükseldiğini vurguladı.

Bu konuda bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.