EkonomiGündem

Emlak vergisi ödemesinde yarın son gün: Faiz ödenecek!

Emlak vergisi ödemelerinde yarın son gün. Tapu sahibi olan vatandaşların yarına kadar emlak vergisinin ilk taksit ödemesini gerçekleştirmesi gerekiyor. Ödeme yapmayanlar ise aylık yüzde 4,5 gecikme faizi ödemek zorunda kalacak.

GECİKME FAİZİ ÖDENECEK

Emlak vergisinde süre doluyor. Yarın sona erecek olan emlak vergisi ödemelerini henüz gerçekleştirmemiş olanlar gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyelerden, belediyelerin internet sitelerinden ya da e-Devlet’ten ödemelerini yapabilecek. Emlak vergisi taksitleri hem nakit hem de kredi kartı ile ödenebiliyor. Ödemeyenlere aylık yüzde 4,5 gecikme zammı uygulanacak.

Türkiye’de bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkulleri bulunanlar bu vergiyi ödemekle yükümlü. Geçen yıl gayrimenkul satın alanların bu yıl vergisini ödemesi gerekiyor. Bu yıl satın alınan mülkün ilk emlak vergisi ödemesi ise 2025’te başlayacak.

KİMLER EMLAK VERGİSİNDEN MUAF?

Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konut sahibi emekliler ile emekli dul ve yetim aylığı alanlar emlak vergisi ödemiyor. Engelliler, gaziler ve hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler de bu vergiden muaf.