Personel Alımı

Emniyet Genel Müdürlüğü POMEM alım yapacak: İşte başvuru şartları

İçişleri Bakanı olan Ali Yerlikaya'nın yapmış olduğu son açıklama ile beraber ülkenin beklemiş olduğun haber geldi. Gençler açısından umut kapısı olan Polis Akademisi uzun süre sonrasında 10 bin polis alımı yapacak. İşte detaylar...

Bu yapılacak olan önemli alım Türkiye de güvenliği ve kamu düzeninin korunması açısından önemli bir adım haline geliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü yapılacak bu adım ile beraber güvenlik güçlerinin güçlendirilmesi hedefini taşıyor. İşte detaylar…

EGM tarafından resmi açıklama

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan resmi açıklama ile Emniyet Genel Müdürlüğü yani EGM, 10 bin 102 personel açısından kadro oluşturdu. Resmi Gazete üzerinde yayımlanmış olan ilan ile beraber 3 ve 9 derece arasında polis memuru açısından 500 kişi alım gerçekleştireceğini duyurdu. Açılan kadroların polis teşkilatın güçlenmesini ve halkın güvenliğinin sağlanmasını açısından bekleniyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama da bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yakın zaman içerisinde 10 000 kişi polis alımı ile ilgili duyuru gerçekleşeceğini söyledi. Polis alımı ile ilgili başvuru detayları henüz paylaşılmadı.

POMEM başvuru şartları

POMEM polis alım duyurusu kapsamında başvuru süreci ile ilgili olarak bir açıklama da bulunulmadı. Konu ile ilgili olarak detaylar haberimizde paylaşılacak.

10 bin kişi Polis Akademisi’ne alım kadrosu

Emniyet Genel Müdürlüğü yani EGM tarafından 10 bin kişilik personel kadrosu açıldı. Resmi Gazete üzerinde yayınlanmış olan kararnamelere göre merkez teşkilatları açısından 500 kişi polis memuru, 90 kişi başmüfettişliği, 10 kişi merkez emniyet müdürü, ve son olarak taşra teşkilatları açısından ise 9 500 kişi polis memuru ile moral eğitim merkez müdürü ve moral eğitim merkezinde müdür yardımcılığı yapacak kontenjanlar açıldı.

Bu açılan pozisyonlara pek çok istihdam sağlanacak. Atanamayan pek çok kişi günümüzde polislik kapısını deniyor. Bu kişiler açısından işte bir fırsat kapısı daha aralanıyor. POMEM’e başvuru da bulunabilirler. Alım şartı bir önceki senelere göre daha yüksek durumda. Başvuru şartları ilerleyen dönem içerisinde açıklanacak. Haber kanalımızı takipte kalın.