Emniyet yazı gönderdi: Kısıtlamada alkol satılamayacak!

Corona virüsü salgını nedeniyle hafta sonları 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Bu kapsamda Ankara’da Emniyet işletmelere yazı gönderdi. Söz konusu yazıya göre, kısıtlamasının uygulandığı hafta sonları market ve bakkallarda alkol satışı yapılamayacak.

Vaka sayısının artması ile beraber Türkiye’de sokağa çıkma kısıtlaması yeniden uygulanmaya başlandı. Hafta sonları tüm gün boyunca hafta içi ise belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Bu kapsamda Ankara’da Emniyet işletmelere yazı gönderdiği öğrenildi.

Satış yapanlara para cezası uygulanacak

Haber Global’ın haberine göre, Ankara’da sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonları market ve bakkallarda içki satışı yapılmayacak. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde açık kalmasına izin verilen iş yerlerinde satış yasaklandı.

Söz konusu yazıya göre, satış ruhsatı olsa dahi hafta sonları 10:00-17:00 saatlerinde açık olan bakkal, market, süpermarket gibi yerler müşterilerine içki vermeyecek. Satış yapanlara ise idari para cezası uygulanacak.

Meclis’ten geçti! O saatlerde alkol satana 320 bin liraya kadar ceza

Alkol satışıyla ilgili yeni düzenleme Meclis’te kabul edildi. Saat 22.00 ile 06.00 arasında alkollü içki satışı yasağına uymayanlara 320 bin liraya kadar para cezası uygulanacak. Ayrıca 18 yaşını doldurmamış kişilere alkol satanların 5 yıl içinde üçüncü kez söz konusu yasağı ihlal etmeleri halinde içki satış belgeleri iptal edilecek, bu kişilere 2 yıl süreyle satış belgesi verilemeyecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Pes dedirten görüntü! 1,5 yaşındaki bebeğe alkol içirip bunu yaptılar

İstanbul Kartal’da bir anne 1,5 yaşındaki bebeğine alkol içirip, sosyal medyada fotoğraflarını paylaştı. Bunun yanı sıra annenin para kazanmak için yumurtalıklarını sattığı iddia edildi. Söz konusu fotoğrafların sosyal medyada paylaşılmasının ardından tepkilere neden oldu. Elinde alkol şişesi ve sigara ile resimleri çekilen 1,5 yaşında bebek babasının şikayeti üzerine annesinden alınarak devlet korumasına alındı. Çocuğun kendisine verilmesini isteyen baba savcılığa başvururken, anne hakkında soruşturma açıldı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

İzmir’de sahte alkol nedeniyle can kaybı sayısı artıyor!

İzmir’in Ödemiş ilçesinde Ali Yüksel isimli şahıs sahte içkiden dolayı iki hafta önce rahatsızlanarak hastaneye başvurmuştu. Yoğun bakımda olan Ali Yüksel tüm çabaya rağmen kurtarılamadı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Muğla Bodrum’da sipariş ettiği alkol sahte çıktı! Hayatını kaybetti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sahte alkol tüketimi nedeniyle 47 yaşındaki Yelda Dağıtman’ın hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 3’e çıktı. Alınan bilgilere göre Yelda Dağıtman alkolü internetten sipariş vererek almıştı. sipariş verdiği alkolün sahte çıkması nedeniyle 17 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren 47 yaşındaki Yelda Dağıtman’ın 6 kez kalbinin durduğu öğrenildi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sahte lkol nedeniyle fenalaşan 47 yaşındaki Yelda Dağıtman 17 gündür tedavi gördüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Exit mobile version