En az 1 yıldır kiracı olan vatandaşlara, devlet kurumundan çağrı: 200 bin TL’ye evinizi yenileyebilirsiniz!

Afet bölgesinde inşa edilmiş konutlarda oturan ve ilgili çere olaylarından ötürü konutu zarar görmüş olan kiracılara ve ev sahiplerine, Vakıfbank tarafından müjdeli haber verildi. Banka, kentsel dönüşüm kredisi hizmetinin ayrıntılarını paylaştı.

Vakıfbank’tan Kentsel Dönüşüm Kredisi 2022

Kamu bankalarından birisi olarak hizmet veren Vakıfbank, yeni dönemde Afet Kanunu kapsamında yeni bir kredi hizmeti geliştirdiğini açıkladı. Vakıfbank tarafından geliştirilmiş olan kentsel dönüşüm kredisine hem ev sahiplerinin ve diğer hak sahiplerinin hem de ilgili konutta en az bir yıldır ikamet eden kiracıların başvuru yapabilecekleri bildirildi.

Vakıfbank Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın faiz indirimi desteği ile geliştirmiş olduğu kentsel dönüşüm kredisi için 200 bin TL’lik üst limitin olduğunu bildirdi. Banka, ilgili konutun hisseli tapuya sahip olması durumunda sunacağı kredi tutarını ise 2 milyon TL olarak belirledi.

Kentsel Dönüşüm Kredisine Devletten Faiz İndirimi Desteği!

Vakıfbank tarafından geliştirilmiş olan ve Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanlığı tarafından faiz indirimi ile desteklenen kentsel dönüşüm kredisi, bakımsız evlerde oturan kiracılar ve hak sahipleri tarafından büyük ilgi görmeyi başardı. Banka, bakanlığın verdiği faiz indirimi destek oranlarını şu şekilde açıklamıştır:

Bakanlığın faiz desteği ile birlikte kentsel dönüşüm kredisi hizmetine karşılık uygulanacak net faiz oranları şu şekilde belirlendi:

Kentsel Dönüşüm Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vakıfbank’ın bakanlık desteği ile geliştirmiş olduğu kentsel dönüşüm kredisinden yararlanarak evini yenilemek isteyen vatandaşların, ilgili başvuru evrakları aracılığı ile en yakın Vakıfbank şubesine gitmeleri gerekmektedir. Başvurular, şahsen kabul edilmektedir.

Exit mobile version