En az 3 TL zam deniyordu; Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş açıkladı: “Sigaraya zam gelecek mi?” İşte, o açıklama…

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kapsamında getirilen ÜFE (Üretici fiyat endeksi) zammından muaf tutulacağı açıklanmış olan sigara fiyatlarına önümüzdeki günlerde ÜFE’den bağımsız olarak bir zam geleceği iddia edildi. Zammın oranı dudakları uçuklatırken, konuya ilişkin ilk açıklama Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş’tan gelmişti. Başkan Aybaş’ın açıklamalarının ardından güncel sigara fiyatları netleşti.

SOSYAL MEDYA ZAM VAR DEDİ

Bir süre önce sigaralara gelen 2 TL’lik zammın ardından ortaya ÜFE zammının yapılmayacağı çıkmıştı. Temmuz ayının başında gelen bu zam sonrası JTİ, Philip Morris, Imperial ve BAT grubu sigara fiyatlarını 2 TL zamlandırmış ve en ucuz sigara 25 TL’ye yükselirken; en pahalı sigara 31,50 TL’ye çıkmıştı. Geçtiğimiz gün gerçekleşen ÖTV düzenlemesinin ardından sosyal medya kullanıcıları, sigara fiyatlarına 3 TL ila 9 TL arasında bir zam daha geleceğini iddia etti. Bu iddialar teyit edilememişken, resmi açıklama Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş’tan geldi.

ÖZGÜR AYBAŞ, ZAM YOK DEDİ

Sigaraya gelecek olan zammın sosyal medya platformlarında çok konuşulmasının ardından bir açıklama gerçekleştiren Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, zamma ilişkin; “Böyle bir zam yoktur şimdilik, bilginiz olsun, sosyal medyada topic olmuş. Tabi bu gelmeyeceği anlamına da gelmez, zamları kanıksamayalım lütfen” ifadelerini kullandı. Ardından ise, bugün sigaraların ne kadardan satışta olduğu açıklandı.

İŞTE 30 TEMMUZ 2022 GÜNCEL SİGARA FİYATLARI

Şu an için herhangi bir zam ile buluşmamış olan sigara ürünleri, 30 Temmuz 2022 tarihinde de aşağıdaki fiyatlardan raflardaki yerini aldı:

Exit mobile version