Personel Alımı

En az ilkokul mezunu olan kişiler 35 bin Türk Lirası maaşla çalışacak: Bekçi alımı yapılıyor

Bekçi alımları gerçekleşiyor. Başvuru kartları haberimizde yer alıyor. İş arayan vatandaşlara müjdeli haber verildi. İşte detaylar...

Bekçi alımı şartları nelerdir?

En az ilkokul mezunu olanlar bekçiliği alınacak. Hem kadınlar hem de erkekler bekçiliği başvuru gerçekleştirebilecekler. Başvuru yapacak olan adayların 2527 sayılı olan Kamu ve Özel kuruluş iş yerleri çalıştırılmasına ait olan kanunda yer alan şartların taşınması gereklidir. Adaylar affa uğrasa da devlet sırlarına casusluk, hırsızlık, rüşvet,  sahtecilik, kötüye kullanma, hile ve iflas suçlarından kaynaklı olan değerin aklanması ya da kaçakçılıktan mahkum olmamaları, 18 yaşını tamamlaması,   özel olan şartların taşıması, erkek adayların ise askerlik ilişkilerinin bulunmaması gereklidir. Ayrıca belirli okullardan mezun olmak, ehliyet olması, görev yapmaya herhangi bir engelin bulunmaması, Sağlık bakanlığından psikoteknik rapora sahip olması şartları aranıyor.

Bekçi alım başvuruları nasıl yapılıyor

Adaylar İŞKUR üzerinden açılan ilanlardan yalnızca birine başvurabiliyorlar. Kura gerçekleştirdikten sonrasında adaylara ilgili olan bilgilendirmeler internet sayfası üzerinden gerçekleşecek. Atamaya hak kazanan kişiler belgelerini belirlenen tarihlere kadar Bakanlık ve Personel Genel Müdürlüğü tarafınca bildirilmiş olduğu şekilde teslim yapacaklar. Atamam hakkı yapılan ve 15 gün içinde göreve başlamayan vatandaşların yapmış oldukları sözleşmeler fes edilecektir. Başvurular esube.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden Tarım ve Orman Bakanlığı sitesine yazıp arayarak açık iş ilanlarından gerçekleşecektir.