Personel Alımı

En Az Lise Mezunu Memur Alımı Yapılacak! 18-41 Yaş Aralığında Personel Alınacak! Bu Defa Çalışma Yeri Türkiye Olmayacak!

Dışişleri Bakanlığı, Almanya’daki Stuttgart Başkonsolosluğu’nda görev yapmak üzere KPSS şartı aramadan memur alımları yapacak. Başvuru süreci ile ilgili detaylar Stuttgart Başkonsolosluğu ilanında yer aldı. İşte en yeni detaylar...

Dışişleri Bakanlığı, Almanya’da yer alan Stuttgart Başkonsolosluğu için lise mezunu ve 41 yaşına girmemiş olan adaylar arasında memur alımı yapacağını duyurdu. Alım, KPSS şartı aranmadan puansız olarak yapılacak. Stuttgart Başkonsolosluğu bünyesinde yaşanan personel eksikliğini gidermek maksadıyla yapılacak olan sözleşmeli sekreter alımı için başvurular gönderilmeye başlandı. Günümüzde birçok kişinin memur olmak istediğini aşikardır. Türkiye’de biraz daha zor olan bu süreç vatandaşlar iyi bir imkan sunuyor. 81 ilden başvuru yapılacak. İşte haberin detayları…

Dışişleri Bakanlığı Stuttgart Başkonsolosluğu İçin Lise Mezunu Memur Alımına Başlayacak

Almanya’da göreve alınacak olan sözleşmeli sekreterlerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen alımlarda, yalnızca 3 kişilik kadro için tercih yapılacak. Türk uyruklu adaylar başvuru yapacak ve belirli özellikleri taşımaları isteniyor. Bu ilan, Almanya’daki Dışişleri Bakanlığı temsilciliğinde görev yapmak üzere personel ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılmıştır. Sözleşmeli sekreter pozisyonuna başvuru yapacak olan adaylardan en az lise mezunu olmaları, 41 yaşından küçük olmaları ve Türk uyruklu olmaları koşulu aranmaktadır.

Personel Eksikliği Giderilecek!

Başvuru süreci, adayların belirtilen özellikler için uygunluklarını değerlendirecek bir tercih sürecini içermekte olup, başvuruda bulunacak olan adayların bu kriterlere uygun olup olmadıklarını dikkatli bir şekilde kontrol etmeleri son derece önemlidir. Bu memur alım ilanları, Almanya’daki Türk vatandaşları için çok iyi bir imkan sunarken, aynı zamanda Dışişleri Bakanlığı’nın Stuttgart Başkonsolosluğu’nda görev yapmak için nitelikli personel eksikliğini gidermeyi amaçlamaktadır. Başvuru sürecinin titiz bir şekilde yürütülmesi ve uygun adayların seçilmesi, Dışişleri Bakanlığı’nın verimli ve etkili bir şekilde çalışmasına katkı sunacak çok önemli bir adımdır. Söz konusu ilan için ikamet koşulunun aranmadığı ve istenen özelliklerin sağlanması halinde 81 şehirde yer alan adaylardan müracaatların kabul edileceği konusuna dikkat çekildi.