En Düşük Emekli Maaşı 4253 TL Olacak Mı? Kritik Açıklama Geldi

Türkiye’de milyonlarca emeklinin gözü kulağı temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zamma çevrildi. Emekliler temmuz ayında hem ikramiyelerini alırken hem de zamlı maaşlarına kavuşarak ekonomik açıdan rahat bir nefes alacak. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren açıklamalarla gündeme geldi. TÜED’in teklifi emekli maaşlarında yeni düzenlemeyi beraberinde getirdi. Buna göre en düşük emekli aylığı 4.253 TL olacak! Emeklileri yakından ilgilendiren gelişmeler gündemde yer almaya devam ediyor.

Türkiye Emekliler Derneği’nden Açıklama Geldi

Memur ve emekli maaşlarına her yıl ocak ve temmuz aylarında iki ayrı artış yapılıyor. Enflasyon oranlarına göre yapılan bu artış kapsamında SSK ve Bağkur emeklileri 6 aylık enflasyon oranı kadar artış alıyor. Memurlar ve memur emeklileri de toplu sözleşme zammına ilaveten enflasyon farkıyla maaşlarında iyileştirme yapılıyor. Milyonlarca emekli temmuz ayında maaşlara ne kadar zam yapılacağını merakla beklemeye başladı. Bu sırada TÜED yetkilileri “En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine yükseltilsin” teklifi ile tüm dikkatleri üzerine çekti.

TÜED Başkanından İntibak Açıklaması

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini teklif etti. Memur ve memur ek göstergelerine 600 puanlık bir artış yapılmasından dolayı memnun olduğunu dile getiren Ergün, benzer bir iyileştirmenin emekli aylıklarında bin 350 lira ve emekli ikramiyesinde ise ortalama 50 bin TL artış yaşanacağını söyledi.

Memur emeklileri ile SSK ve Bağkur emeklileri arasında emekli aylığı makasının her yıl giderek arttığına dikkat çeken Ergün şunları söyledi: “Emekli aylıklarında eşitliğin sağlanması için intibak olmalı, aylıklara yapılan yüzdeli zamlar aylığı düşük olanların aleyhine dönüştüğü için seyyanen zamlar yapılmalı ve milli gelir artışından emeklilere pay verilmeli”

Exit mobile version