EkonomiGündem

En düşük emekli maaşı alanlar dikkat: Ek zam yapılacak!

Milyonlarca emekli zamlı maaşlarını bekliyor. Enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından emekli maaşlarına gelecek zam da netleşti. Zamlı maaşlar gelecek hafta hesaplara yatmaya başlayacak. Ancak hala maaşı 10 bin liranın altında kalan emekliler var. Bu rakamın 10 bin liranın üstüne çıkarılması bekleniyor.

10 BİN TL ALTINDA EMEKLİ MAAŞI ALANLARA DÜZENLEME YAPILACAK

10 bin liranın altında emekli maaşı alan vatandaşlar için bir düzenleme yapılması bekleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam alacak. Ancak kök maaşı düşük olduğu için zamlı maaşı bile halen ödenen 10 bin liranın altında kalacak olan emekliler var.

EK ZAM YAPILACAK

Zamlı maaşı 10 bin TL’nin altında kalan emekliler içinse yeni bir düzenleme hazırlığının olduğu ifade edildi. NTV’nin aktardığı bilgilere göre aldığı maaş 10 bin liranın altında kalan 1.8 milyon emekliye ek zam yapılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ONAY VERMESİYLE MEZLİS’E SUNULACAK

AK Parti kurmaylarının hazırlık yaptığı raporu önümüzdeki günler içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunmaları bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onay vermesi halinde düzenleme hızla Meclis gündemine taşınacak.