En düşük emekli maaşı alanlara kötü haber! Zam suya düştü

Temmuz ayı için emeklilerin zam beklentileri artarken en düşük emekli maaşının 10 bin lira olduğu ifade edildi. Bu doğrultuda yeni yeni en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Tüm bunlarla beraber enflasyon artışıyla beraber maaşlarında yükselme beklentisi oluştuğu bildirildi. İlk 4 aylık enflasyon rakamları belli oldu ve emeklilerin maaşlarına yansıyacak zam oranı netleşmeye başladığı belirtilerek Ocak ayında en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak belirlenmişti ve kök maaşı bu seviyenin altında olanlar da aynı oranda maaş aldığı ifade edildi. Ancak enflasyon artışı, temmuz ayı maaşlarını da etkileyecek.

HAZİRAN VERİLERİ BEKLENİYOR

Nisan ayı enflasyon verileriyle birlikte, emeklilerin ücret artışlarına ilişkin beklentiler netleşmeye başladığı belirtilerek toplam enflasyon yüzde 18,71’e ulaşırken, emekliler temmuz ayı için yüzde 18,71 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş olduğu vurgulandı. Ayrıca maaşların netleşmesi için mayıs ve haziran enflasyon farklarının da beklenmesi gerektiği paylaşılarak nihai rakamlar, TÜİK’in haziran ayı verilerinin açıklanmasıyla kesinleşeceği ifade edildi.

10 BİN LİRA ALMAYA DEVAM EDECEK

İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır’a göre, 2024 yılının ilk 6 aylık enflasyon rakamı yüzde 25’e ulaşırsa, kök aylığı 8 bin 1 lira ve üzerinde olan tüm emekliler ücret artışı alacağı vurgulanarak bu rakamın altında kök aylığı bulunan emekliler, 10 bin liralık ücreti almaya devam edeceği bildirildi.

Exit mobile version