Editörün SeçtikleriEkonomi

Maaşı en az 10 bin lira olan emeklilere müjde! Hem onlar hem asgari ücretliler…

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, Bala’da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada devletin sosyal yardımlarını yeniden düzenleme çağrısında bulundu.

Destici, emeklilerin zor durumda olduğunu belirterek, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na benzer bir “Asgari Hane Geçim Rakamı Komisyonu” kurulması gerektiğini önerdi. Bu komisyon, haneye giren geliri tespit ederek devletin destek vereceği aileleri belirleyecek.

Gelir Düzeyine Göre Doğal Gaz Desteği

BBP lideri, devletin salgın sürecinde konutlarda kullanılan doğal gazın yüzde 70’ini sübvanse ettiğini ancak bu desteğin zenginleri de kapsadığını vurguladı. Destici, zenginlerin doğal gaz kullanımının devlet tarafından desteklenmemesi gerektiğini savunarak, “Devlet sadece fakirin, yoksulun, düşük gelirli emeklinin ve asgari ücretlinin doğal gazına destek versin” dedi.

Destici, partilerine yetki verilmesi halinde zenginlere yapılan doğal gaz desteğini kesme sözü verdi. “Zenginler normal fatura ödeyecek, elde edilen gelirle fakirin ihtiyacını karşılayacağız” diyerek, sosyal yardımları daha adil bir şekilde düzenleme taahhüdünde bulundu.

Sosyal Yardımların Yeniden Dağıtılması İçin BBP’nin Planı

BBP, devletin sosyal yardımlarını daha etkin bir şekilde dağıtmak amacıyla Asgari Hane Geçim Rakamı Komisyonu kurma ve gelir düzeyine göre doğal gaz desteği sağlama planını kamuoyuna duyurdu.