Ekonomi

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu? İşte Temmuz ayı rakamları

Temmuz ayında merakla beklenen zam oranları, enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre memur emeklisi yüzde 41,69 oranında zam alırken, Bağkur emeklileri yüzde 42.35 oranında zam müjdesi aldı. Geçim derdini biraz olsun azaltma imkanı bulmak isteyen emekliler temmuz ayında maaşlara yapılan zammı konuşmaya devam ediyor. Emekliler arasında geçim derdi tartışılırken TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından en düşük emekli maaşı belli oldu.

Emekli Maaşına Ne Kadar Zam Yapıldı?

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri, aynı zamanda temmuz ayından itibaren emeklilere verilecek zam oranını da belirledi. Buna göre memur ve memur emeklileri yüzde 41.69 oranında zam alırken Bağkur emeklileri yüzde 42.35 oranında zam alacak. Türkiye’de milyonlarca emekli geçim derdine düşmüşken temmuz ayındaki enflasyon farkı ile biraz olsun rahat nefes almayı istiyor. Emeklileri sevindiren gelişmeler netleşti ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları kesinleşti. Bunun ardından vatandaşlar en düşük emekli maaşının ne kadar olduğunu araştırıyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Türkiye’de milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği emekli maaşı zammı netlik kazandı. Memur emeklisi ve Bağkur emeklisi için zam oranları netleşti. Bunun ardından vatandaşlar en düşük emekli maaşının ne kadar olduğunu merak etmeye başladı. TÜİK enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından en düşük emekli memur maaşı 4 bin 289 TL’den 6 bin TL’nin üzerine çıktı.

Bu kapsamda en düşük emekli maaşı 6 bin TL’den az olamayacak. Ancak enflasyon rakamlarıyla maaş oranları arasındaki fark yeni bir tartışma yarattı. Son dönemde gerçek rakamları gizlediği tartışılan TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 78.62 olarak belirledi. Buna rağmen hükümeti daha az oranda zam yapması emeklileri üzdü. En düşük emekli aylığı 6 bin TL’yi aştı.