En düşük emekli maaşına zam belli oldu! Şu an masada 3 rakam var: İşte yeni emekli maaşı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, emekli maaşları üzerine önemli bir gelişmeyi köşesine taşıdı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın çalışmalarının ayrıntıların paylaştı. Bu konu hakkında Selvi, emekli maaşlarına yönelik yapılan seyyanen zam planlarını detaylandırırken Bakan Işıkhan tarafından sunulan çalışma, emekli maaşlarında seyyanen bir zam öngörüldüğünü belirtti.  En düşük emekli maaşının 10.000 TL olduğu şu anda, 3 farklı alternatifin olduğu da bildirildi.

12.500 TL OLARAK KONUŞULUYOR

Tüm bunlarla beraber Selvi, 10.000 TL alan emeklilerin maaşlarının 12.000 TL veya 12.500 TL’ye çıkarılması durumunda kaç emeklinin faydalanacağını belirterek bu düzenlemeyle, milyonlarca emeklinin maaşlarının nasıl etkileneceğini bildirdi. Bu doğrultuda TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik Bakanlar Kurulu’nda emekli maaşlarına ilişkin 3 seçenekli bir plan masaya yatırıldığını belirtti ve bu plan, en düşük emekli maaşının belirlenmesinde kritik bir rol oynadığını da sözlerine ekledi.

HALA BELİRSİZLİK VAR

Bakanlar Kurulu’nda yapılan görüşmelerde net bir karar alınamamış olup, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu konudaki değerlendirmesi henüz netleşmezken emekli maaşlarının düzenlenmesi için hükümetin kararlı olduğu ve çeşitli seçenekler üzerinde durulduğu da ifade edildi.

ÖMER ÇELİK DUYURDU

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, emekli maaşları konusundaki çalışmalar hakkında açıklama yaptı ve çalışmaların devam ettiğini ve toplumun yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Exit mobile version