En yüksek promosyon ödemesi memurlara! Maaş promosyonunda yeni rekor

Son dönemde maaş promosyonu ödemelerinde bankalar arasında yaşanan rekabet hız kazanırken ödenen rakamlarda artış göstermişti. Emekliye promosyon konusunda rakamlar 10 bin liraya dayanırken memur maaş promosyonu rakamı ise 45 bin liraya ulaşmıştı. Memur ve emekli maaşı rakamlarının enflasyonda yaşanan yükseliş ile rekor zamlar görmesi ve 2023 yılında bu rakamın gelen zamla daha da artacak olması bankaların iştahını da kabarttı.

Merkez Bankası tarafından Resmi Gazete ile yayımlanan tebliğ kapsamında bankalara yeni zorunlu karşılık oranı uygulamasına gidilmiş, yapılan düzenleme ile bankaların ellerindeki mevduat oranı daha da önem kazanmıştı. Bankalar gereksiz yere zorunlu karşılık ayırmamak için emeklilerin ve memurların maaşlarına yönelmiş, maaş promosyonu yarışında bu nedenle de vites artmıştı.

EN YÜKSEK EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU HANGİ BANKADA EYLÜL 2022?

Emekli maaş promosyonlarının Eylül ayında sona ereceği iddialarına rağmen bankalar yeni açıkladıkları güncellemeler ile hem promosyon tarihini uzatmış hem de promosyon rakamlarını arttırmıştı. TEB emekli maaş promosyonu için ödediği rakamı 8 bin liraya çıkartırken bazı bankalarda ek promosyon ödemeleri ile bu rakam 10 bin liraya kadar çıkmıştı.

EN YÜKSEK PROMOSYON ÖDEMESİ MEMURLARA YAPILIYOR!

Memur promosyonu ödemelerinde rakamlar ise emeklilerin oldukça üzerine çıktı. Emekli maaş promosyonu konusunda en yüksek 10 bin TL ödenirken memur maaş promosyonu için gündeme bomba gibi düşen son rakam 100 bin TL oldu. Hatırlanacağı üzere en yüksek maaş promosyonu sözleşmesi bugüne kadar Anadolu Üniversitesi çalışanları için imzalanan 41 bin 500 liralık promosyon anlaşması olmuştu.

Adalet Bakanlığı personeli için ise maaş promosyonu olarak 25 bin TL ile yeni sözleşme imzalanmıştı. Bu rakamlar promosyon bekleyen diğer memurları da harekete geçirmişti. Milliyet Gazetesi tarafından yapılan habere göre yüksek maaş ödenen resmi kurumlarda yeni promosyon anlaşması için beklenen rakam 100 bin TL oldu.

5 bin 500 personelin çalıştığı Anadolu Üniversitesi tarafından atılan promosyon imzası ile çalışanlar için 41 bin 500 liralık maaş promosyonu sözü alınmıştı. Söz konusu rakam bugüne kadar alınan en yüksek promosyon olarak kayıtlara geçerken memur maaşı daha yüksek olan kurumlarda promosyon rakamlarının da artacağı ve 100 bin liraya kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Bugüne kadar atılan imzalar kapsamında Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi personeline 31 bin 100 lira, Eskişehir Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki personele 36 bin lira, Bingöl Özel İdaresi personeline 23 bin 875 lira, Edirne Keşan Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına 25 bin 250 lira, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına 21 bin 950, Saruhanlı Belediyesi personeline 19 bin 50, Adalet Bakanlığı personeline ise 25 bin liralık promosyon ödemesi yapılacağı duyurulmuştu.

2007/21 sayılı Promosyon Genelgesi’ne göre belirlenen memur maaş promosyonu konusunda 3 kişiden oluşan komisyon bankaların tekliflerini alıyor. Bankalar tarafından alınan maaş promosyonu teklifleri değerlendirilerek en yüksek maaş promosyonu teklifini sunan banka üzerinden 3 yıllık maaş promosyonu düzenleniyor.

Söz konusu promosyon anlaşmaları genelge ile belirlenen kurallar dahilinde en az 2 en fazla 5 senelik olarak imzalanabiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı personeli için imzalanan maaş promosyonu sözleşmesi ise faiz engeline takılmış, Diyanet çok daha yüksek rakam veren bankaların teklifini reddederek 2 bin 800 TL teklif verilen katılım bankaları tercih edilmişti.

TAŞERON İŞÇİ BANKA PROMOSYONU ALABİLİYOR MU, 4C İŞÇİLER MAAŞ PROMOSYON ÖDEMESİ ALABİLECEK Mİ?

Evet, ne yazık ki özel sektörde çalışan işçiler maaş promosyonu alamazken, taşeron işçiler maaş promosyonu alabiliyorlar. Örneğin Aydın Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde çalışan kamu işçilerine 19 bin 500 TL maaş promosyonu ödemesine karar verilmişti.

MAAŞ PROMOSYONU SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN, EMEKLİ MAAŞI TAŞIMA İŞLEMLERİNDE SÜRE NE ZAMAN BİTECEK?

Maaş promosyonu konusunda emekli maaşı ödemelerini taşımak isteyen kişilere son başvuru tarihi olarak yapılan yeni güncellemelerin ardından 30 Eylül tarihi verilmişti. Bazı bankalar ise Ekim ayını işaret etti.

EN YÜKSEK MAAŞ PROMOSYONU NASIL BELİRLENİR?

Bankaların maaş promosyonu rakamları emekliler ve memurlar için ayrı ayrı olarak belirlenirken memur promosyonu için memurların kendileri değil çalıştıkları kurumlar imza atıyorlar. Emekliler ise imza atmadan önce mutlaka bankaların tekliflerini alarak karar vermeleri durumunda en yüksek teklifi alma şansı elde ediyorlar. Şu anda ek koşul olmadan en yüksek maaş teklifini TEB 8 bin liralık rakam ile sunuyor.

EMEKLİ MAAŞI HANGİ BANKA AVANTAJLI EYLÜL 2022?

Emekli maaşını taşımak isteyen kişiler için özel bankalar yeni tekliflerini duyururken kamu bankalarında ise söz konusu rakamın 2023 yılının Mart ayında yenileneceği iddia edilmişti. Şu anda en yüksek promosyon teklifi veren bankalar özel bankalar olarak öne çıkıyor.

Exit mobile version