Enerjide Yüksek Fiyat Artışı Kapıda! AB ve Rusya Gerilimi Enerji İthalatında Sorun Çıkarıyor

Alman enerji şirketi E.ON’un Almanya Üst Yöneticisi (CEO) Filip Thon, açıklama yaptı “ Almanya Rusya ile yaptığı enerji ithalatını durdurursa gelecek olan yüksek fiyatlara hazırlıklı olunsun” şeklinde konuştu. Var olan kaynakların yetersiz olduğuna dikkat çeken CEO böyle bir durumda Alman ekonomisinin büyük sorun yaşayacağını belirtti

Alman Enerji Şirketi Açıkladı

Son zamanlarda yaşanılan Rusya ile sorunlardan dolayı ülke gündeminde konuşulan Avrupa birliği- Rusya petrol ve gaz ithalatının dondurulması konusuna dikkat çeken CEO Thon böyle bir şey söz konusu olursa yaklaşık 14 milyon müşterinin elektrik ve gaz konusunda ciddi sorunlar yaşayacağı kesintilerin ve fiyat artışının söz konusu olduğunu açıkladı. AB’nin Rusya ile petrol ve gaz ithalatının durdurulması halinde alman tüketicileri zor günlerin beklediğini vurgulayan CEO bu durumun alman ekonomisini de zor duruma düşüreceğini belirtti. Almanya’da ki yer altı gaz rezervinin sadece yüzde 25 oranında dolu olduğunu söyleyen Filip Thon bu miktarın ülke için yeterli olmadığına dikkat çekti. Böyle bir durum yaşanması ihtimaline karşılık tesislerin doldurulması talebinin bile fiyat artışına sebep olacağını açıklayan Thon en kısa zamanda bu sorunun çözülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Enerji İthalatı Durursa Neler Olur?

Avrupa birliğinin Rusya ile petrol ve gaz ithalatını durdurması halinde başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa birliği ülkesi petrol ve gaza ulaşımı kısıtlanacaktır. Ayrıca yetersiz gaz ve petrol kaynağı olmasından dolayı var olan enerji ihtiyacına büyük oranlarda zam yapılması söz konusu olmaktadır. Doğal gazın satış fiyatı 2020 yılına göre zaten 20 kat zamlandığını belirten CEO ithalatın dondurulması durumunda yeni bir fiyatlanma yapılması gerektiğini dile getirdi.

Exit mobile version