Enflasyon rakamları geldi; yeni emekli maaşları ucundan göründü! Böyle giderse ocak ayında en düşük emekli maaşı 6.000 TL!

Emekli maaşlarına gelen son zammın ardından gözler bir kez daha asıl zammın yapılacağı ocak ayına çevrildi. Yeni yılda bir kez daha zam alacak olan emeklilerin ne kadar zam alacağı merakla beklenirken, sosyal güvenlik uzmanlarının tahminleri de başladı. Özellikle temmuz ayının enflasyonun da açıklanmasıyla birlikte sosyal güvenlik uzmanlarının tahminleri 6 bin TL’ye yükseldi.

OCAK AYINDA 2.500 TL’YE YÜKSELMİŞTİ

Her yıl ocak ayında enflasyon oranınca zam alan emekliler, bu yılın ocak ayında da zamlarını aldı. Yeni yıla zamlı maaşları ile başlayan SSK ve Bağ-Kur emeklilerin yanı sıra memur ve memur emeklileri ise, toplu sözleşmeden doğan haklarına ek olarak bir de enflasyon farkınca zam aldı. Bu zamların ardından ise, en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı 2.500 TL’ye yükseltilmişti.

TEMMUZ’DA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 3.500 TL OLDU

Ocak zammının ardından yükselen enflasyona yenik düşen emekli zamlarına bu yıl yeni bir yöntem kullanılarak ara zam verildi. Tıpkı memur ve memur emeklileri gibi ara zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz ayının başında enflasyon doğrultusunda bir zam daha aldı. Gelen son zammın ardından en düşük emekli maaşı 3.500 TL’ye yükseldi. Bu zammın ardından açıklanan ilk enflasyon rakamları ise, gözleri ocak ayında alınacak olan zamlara çevirtti.

YENİ YIL ZAMMI SONRASI EN DÜŞÜKLÜ EMEKLİ MAAŞI İÇİN 6.000 TL TAHMİNİ GELDİ

Ocak ayında yıllık enflasyon baz alınarak bir kez daha zam alması beklenen SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yılın ikinci yarısı başladı. İlk enflasyon rakamları ise, ağustos ayının başında geldi. Gelen enflasyon rakamlarının ardından yeni emekli maaşı tahminlerin başlayan sosyal güvenlik uzmanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Kabine Toplantısı’nın ardından verdiği emekli maaşında iyileştirme sinyalinin ardından çıtasını 6.000 TL’ye yükseltti.

Exit mobile version