Enflasyon Verileri Açıklandı! Memur ve Emekliler Gözlerini Maaş Zammına Çevirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıklamalarda bulundu. TÜİK’in yaptığı açıklamalara göre geçtiğimiz dört ayın enflasyon oranı yüzde 31,71 seviyesinde meydana geldi. Yapılan son açıklamalara göre memur ve memur emeklilerinin aylıklarına yapılacak enflasyon zammı oranı şimdiden yüzde 24,71 seviyesine geldi. SSK emeklileri için yapılacak enflasyon zammı oranı ise 31,71 seviyesine ulaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu Nisan Ayı Verilerini Paylaştı

Memurlar ve memur emeklileri yıl içerisinde iki kez maaş zammı almaktadırlar. Yapılacak zam oranları toplu sözleşmelerde önceden belirleniyor. Eğer son altı aylık dönem içerisinde enflasyon sebepli fark meydana gelirse bu maaşlara zam olarak yansıtılıyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından nisan ayı için enflasyon oranın açıklanmasının ardından memurların yanı sıra memur ve SSK emeklileri şimdiden zam beklentisi içerisine girdi.

Enflasyon Farkına Göre Zam Yapılacak

NTV tarafından yapılan habere göre; memurlar ve memur emeklileri için toplu sözleşmelerinde yüzde 7 oranında zam olacak. Son dört aylık dönemdeki enflasyon baz alındığında memurlar ve memur emeklileri için oluşan enflasyon farkı hali hazırda yüzde 24,41 seviyesinde gerçekleşti. Ancak maaşlara yansıyacak zammın oranı, mayıs ve haziran aylarında açıklanacak enflasyon verileri sonrasında netleşecek.

SSK Emeklileri Temmuz Ayını Bekliyor

SSK emeklileri gerçekleşen altı aylık enflasyon farkı oranında aylıklarına zam alıyorlar. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre bu oran daha şimdiden yüzde 31,71 seviyesinde gerçekleşti. Temmuz ayında yatacak olan SSK emeklisi aylıklarında meydana gelecek artışın kesinleşmesi için mayıs ve haziran aylarındaki verilerin açıklanması bekleniyor. Yine de bundan sonraki iki ayda (mayıs ve haziran) enflasyon oranları yüzde sıfır olarak açıklansa bile yüzde 31,71 seviyesi kesinleşmiş oldu.

Exit mobile version