Ekonomi

Engelli yakını olan vatandaşlara duyuruldu: 865 TL yatırılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal bir devlet olma sorumluluğunu yerine getiren kamu kurumlarından biridir. Bu kapsamda ülke sınırları içerisinde yaşayan tüm ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardım modelleri aracılığı ile ulaşım sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gerek nakdi yardımları gerek ise barınma ve gıda yardımları ile vatandaşların mağduriyetlerini gidermeye çalışmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan yardım modellerinden birisi olan engelli yakını aylığı, yeni ay itibari ile hesaplara geçmiştir. Söz konusu yardımın ayrıntıları ise kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Engelli Yakını Aylığı Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden birisi olarak karşımıza çıkan engelli yakını aylığı sosyal yardım modeli, 18 yaşın altında yüzde 40 engeli bulunan bir yakının bakımından sorumlu olan veliler veya vasileri kapsamaktadır. Bakanlık, söz konusu şartı sağlayan tüm ihtiyaç sahiplerine 865,76 TL ödeme yapmaktadır. Nakit ödemeleri, her ay düzenli olarak hesaplara geçmektedir.

Engelli Yakını Aylığından Kimler Faydalanabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan engelli yakını aylığı sosyal yardım modelinden, 18 yaş altı yüzde 40 engelli yakının bakımından sorumlu olan bütün veliler ve vasiler yararlanabilirler. Ancak burada önemli olan nokta kişinin sağlık raporuna sahip olması ve hane içi kişi başına düşen aylık ortalama tutarın bin 417 TL’den daha az olması şartlarının sağlanmasıdır.

Engelli Yakını Aylığına Nasıl Başvuru Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan engelli yakını aylığı sosyal yardım modelinden faydalanmak isteyen vatandaşların, Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Söz konusu engelli bireylerin sağlık raporları ve bakımını üstelenecek olan kişilerin şahsi evrakları başvuru esnasında beyan edilmelidir.