Gündem

Erdoğan, Karamollaoğlu’nun “Erbakan” sözlerine sert çıktı: Senin haddine mi ya?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada, “Merhum Erbakan bugün yaşasaydı CHP’nin yanında yer alırdı” sözlerini dile getirmişti. Karamollaoğlu’nun, Necmettin Erbakan ile ilgili dile getirdiği bu sözler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkisini çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin açıklamasında “Temel Bey’in ebedi alemden, hocamla böyle bir irtibatı nasıl kurduğunu anlamakta doğrusu zorlanıyorum. Tereciye tere satmasınlar. Biliyoruz bu işleri. Böyle bir saçmalık olur mu?” sözlerini dile getirdi. Özbekistan dönüşü gazetecilerle bir araya gelen ve soruları yanıtlayan Erdoğan’ın, Temel Karamollaoğlu’na gösterdiği tepki de dikkat çekti.

Erdoğan, Karamollaoğlu’na Sert Çıktı

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptığı bir konuşmada, Türkiye tarihinin en önemli siyasi isimlerinden biri olan Necmettin Erbakan ile ilgili söylemlerde bulundu. Söz konusu konuşmasında Karamollaoğlu “Merhum Erbakan bugün yaşasaydı, CHP’nin yanında yer alırdı” sözlerini dile getirmişti. Özbekistan dönüşü gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu sözler hatırlatıldı. Erdoğan, Temel Karamollaoğlu’nun bu açıklamalarına sert çıktı.

Erdoğan açıklamasında “Temel Bey’in ebedi alemde, hocamla böyle bir irtibatı nasıl kurduğunu anlamakta doğrusu zorlanıyorum. Haddine mi senin ya? Ne zamandan çıktı bu iş? Mesele Erbakan Hoca’mı tanımaksa ben en az Temel Bey kadar tanırım. Ben Erbakan Hoca’mın İstanbul gibi bir şehirde Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan tutun, İl Başkanlığı’na varıncaya kadar teşkilatlarından geliyorum. Onun teşkilatında il başkanlığı yapmışım” dedi.

Erdoğan’dan “Cumhur İttifakı” Açıklaması

Erdoğan açıklamalarının devamında ise “Şu andaki tabloda Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı arasındaki farklılıklara bakalım. Cumhur İttifakı’nda bizim MHP ile ortak yanlarımıza baktığımız zaman orada da yerlilik vardır, millilik vardır, vatanseverlik vardır. Bunların hepsinden öte burada ‘Bu vatan için ne yaptın?’ sorusuna bakıldığında orada bizim MHP ile AK Parti’nin ciddi benzerlikleri vardır…” sözlerini dile getirdi.