Gündem

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na açtığı 500 bin TL’lik tazminat davasını kaybetti: “Yargıdan bir ders daha!”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Aralık 2020 tarihinde TBMM Grup Toplantısı’ndaki açıklamaları nedeni ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 500 bin TL’lik tazminat davası açmıştı. 1 yıldan uzun bir süre önce açılan dava sonuca ulaştı. Elde edilen son dakika bilgilerine ve konuya ilişkin gelen açıklamalara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, açtığı söz konusu davayı kaybetti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, sosyal medyada Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Erdoğan’ın 500 bin TL’lik tazminat davasını kaybettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açtığı Davayı Kaybetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Aralık 2020 tarihindeki TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlık döneminde yaşanan Ergenekon ve Balyoz davalarını hatırlatan bir konuşma yapmıştı. Kılıçdaroğlu söz konusu konuşmasında “Balyoz, Ergenekon oldu, bunu FETÖ ile birlikte yaptı. Sen FETÖ ile işbirliği yapıp orduya kumpas kuran başbakan değil misin?” sözlerini dile getirmişti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kılıçdaroğlu’na 500 bin TL’lik tazminat davası açmıştı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Erdoğan’ın davayı kaybettiğini duyurdu.

“Yargıdan Bir Ders Daha, Erdoğan Yine Kaybetti!”

Sosyal medyada Twitter üzerinden konuya ilişkin açıklama yapan Avukat Celal Çelik, açıklamasında “Yargıdan bir ders daha! Erdoğan yine kaybetti! Genel Başkanımız yine kazandı! Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 01.12.2020 tarihli konuşması nedeniyle Erdoğan tarafından 500.000 TL talepli açılan ve Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesinde bugün görülen davada yine haklı çıktık! ‘Erdoğan, sen Fetö ile orduya kumpas kurup Kozmik Odayı Fetöcülere açtın; Katarlılardan emir alıyorsun; önlerinde diz çöktüğün tefecilere hizmet ediyorsun; Cahil; Hain; Takoz’ söz ve eleştirilerinin haklı dayanaklarının olduğunu ispatladık ve dava lehimize sonuçlandı” ifadelerine yer verdi.